25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

19. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Edukativnim predavanjima, te izložbom ovčjih i kozjih sireva u Vinkovcima je započelo dvodnevno savjetovanje uzgajivača ovaca i koza. Cilj je uzgajivačima putem predavanja i razgovora s vodećim hrvatskim stručnjacima ponuditi mogućnost za stjecanjem novih saznanja iz područja provedbe uzgoja, preventive i zaštite ovaca i koza, hranidbe držanja i njege, te tehnologije proizvodnje i prerade ovčjeg i kozjeg sira.

Istaknuli su ovom prilikom mnogi uzgajivači zadovoljstvo plasmanom vlastitih proizvoda, kojeg nema dovoljno za potrebe tržišta. Potvrdio je to i Tomislav Vidas, predsjednik Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza: “Pokušavamo izvoziti ali i sama potražnja u Hrvatskoj je dovoljno velika da praktički sira nema.”

“Ja bih rekao da je ovo jedna od najžilavijih grana stočarske proizvodnje. Tu nemamo negativne trendove kad se pogleda zadnjih desetak godina,” dodao je Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije.

Grana je ovo, koja bilježi konstantni rast, u Hrvatskoj trenutno brojimo oko 750 tisuća ovaca i koza. No, samo tri posto od toga nalazi se u najistočnijoj županiji. Nadaju se organizatori da će i ovo savjetovanje rezultirati većim uključenjem poljoprivrednika u uzgoj ovaca i koza na ovom području. Uzgoj, koji sve više obećava…

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime