22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

20 godina od povratka – kako i kuda dalje?

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Odgovore na naslovno pitanje, koje je ujedno i naslov središnje teme 11. Gospodarskog foruma održanog u Lovasu, čelništvo općine domaćina i drugi predstavnici lokalne vlasti tražili su od predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u Hrvatskoj na 11. gospodarskom forumu u Lovasu.

– Tražimo da i mi budemo dio novoga Zakona o Vukovaru, Lovas je nekada bio jednako tretiran kao i Vukovar. Također tražimo da potpore koje idu prema našem gospodarstvu i stanovništvu budu izraženije kako bismo brže rješavali problem državne imovine koja se nalazi na području općine – rekla je Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.

Budući da su na gospodarskom forumu bili prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede i regionalnog razvoja i EU fondova, odgovor na postavljeno pitanje tražio se u toj domeni; Zakon o regionalnom razvoju, nova indeksacija, Zakon o potpomognutim područjima, ali i mjere programa ruralnog razvoja s kojim nikako nisu zadovoljni zbog, moglo se čuti ovom prigodom, davanja prednosti otocima i brdsko-planinskim područjima za dobivanje sredstava i realizaciju projekata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime