34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

2018. počinje obnova PIK-ove zgrade u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Već niz godina, a intenzivnije u predizbornoj kampanji o tome se govorilo. Sada se, ako je suditi prema današnjem sastanku održanom u Vinkovcima, počelo i djelovati. Hrvatske šume uredit će PIK-ovu zgradu i dati je u najam te na taj način omogućiti Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji raspolaganje prostorom potrebnim za različite namjene.

Radni sastanak predstvnika Grada i Županije s Upravom Hrvatskim šuma i obilazak nekadašnje PIK-ove zgrade bio je uvod u intenzivnije rješavanje ovog pitanja koje se u Vinkovcima čeka već dugi niz godina.

Nekadašnja PIKOVA zgrada u središtu Vinkovaca od 2007. godine u vlasništvu je Hrvatskih šuma Uprave šuma Podružnice Vinkovci. Do 2012. u zgradu od 5 800 četvornih metara uloženo je 22 milijuna kuna. Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma ističe kako je nejasno zašto je obnova prekinuta te samim tim nastavljena daljnja devastacija. Nadalje Jakupčić ističe kako ispuniti zajednički cilj znači nastaviti s obnovom zgrade i staviti je u funkciju. I upravo je to plan Hrvatskih šuma kojima je, istaknuto je ovom prilikom, obveza pametno gospodarenje i ovom vrstom imovine. Nakon što je obnove zgradu će dati u najam. U Gradu takvo rješenje nestrpljivo čekaju. Dat ćemo priliku svim onim institucijama, gradskim i županijskim, koje su danas u najmu da se nađu u lijepom prostoru i da budemo pristupačniji građanima – rekao je između ostaloga vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Osim navedenog planovi su vezani i uz osiguravanja uvjeta za visoko obrazovanje u Vinkovcima, pa bi se u ovom objektu moglo smjestiti visoka učilišta.

Početak radova izvjestan je u sljedećoj godini, najavluje predsjednik Uprave Hrvatskih šuma i kaže da će obnova ove zgrade biti stavljena u plan poslovanja 2018. godine.

Dogovoreno je i da će Hrvatske šume pokroviteljstvom sudjelovati u organizaciji 52. Vinkovačkih jeseni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime