23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

23 GODINE RADA I EMITIRANJA PROGRAMA VINKOVAČKE TELEVIZIJE

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od 1994. borimo se za naklonost gledatelja

Vinkovačka televizija s emitiranjem programa započela je 1. veljače 1994. godine. Ova televizija danas je jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih regionalnih televizija u Hrvatskoj. I najveći kritičari ove televizije, zasigurno će priznati kako bi bez Vinkovačke televizije gledatelji s ovog područja ostali uskraćeni za brojne informacije lokalnog značaja.

Povodom 23. obljetnice rada, djelatnici ove medijske kuće mogu biti zadovoljni da su uz sve poteškoće, prije svega gospodarskog predznaka, ustrajali i opstali na tržištu. Naime, kao i na medije uopće, kriza se odrazila i na rad ove medijske kuće. U gotovo dva i pol desetljeća djelovanja Vinkovačka televizija postala je zasigurno najutjecajniji regionalni medij na području Vukovarsko-srijemske županije, no ova televizija iznimno je gledana u cijeloj D1 regiji, kao i šire u zemlji i izvan nje putem raznih mreža i interneta.

Vinkovačka televizija svakodnevno emitira vlastiti program koji digitalnim signalom pokriva D1 regiju odnosno Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku te dio Brodsko-posavske županije, kao i rubna područja uz granicu u zapadnoj Vojvodini i bosanskoj Posavini. Broj gledatelja značajno raste uzmu li se u obzir oni koji gledaju putem streaminga ili mreža kao što su MaxTV, Opti TV, B.net i dr. Također, emisije Vinkovačke tv prikazuju se i na drugim lokalnim postajama.

Uskoro i u D2 regiji

Nakon 23 godine širimo se. Naime, u studenom je Vinkovačka TV odlukom Vijeća za elektroničke medije dobila koncesiju za televiziju u digitalnoj regiji D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije. Uskoro će nas tako na novom kanalu pod nazivom Plava tv moći pratiti i gledatelji s tog područja što zapravo znači da ćemo u ove dvije digitalne regije pokrivati sedam županija. Želja nam je svojim programom približiti se što većem broju gledatelja, ponajprije sadržajima lokalnog i regionalnog karaktera, jer zapravo to ono što možemo ponuditi, a što prema mnogim istraživanjima gledatelji traže i nedostaje im kada je riječ o programima nacionalnih medija.

Trudimo se ponuditi raznovrsne sadržaje

Cilj koji smo si zadali prošle godine za 22. rođendan, a to je bio plan uvesti nove i redizajnirati dosadašnje emisije, uglavnom smo sukladno mogućnostima i ostvarili. Nove emisije uvodili smo postupno, ali svakako smo naglasak u radu stavljali na već prepoznatljive na koje su naši vjerni gledatelji naviknuti.

Naši gledatelji redovito mogu pratiti Dnevnik Vinkovačke televizije u 19 sati, a koji je povodom 23. rođendana “odjeven u novo ruho” točnije dobiva novu špicu i grafiku. Vijesti su u 14 i 16, mozaičnu emisiju Tu oko nas moguće je gledati srijedom i četvrtkom od 16 sati, Niski start s uvijek zanimljivim sportskim vijestima ponedjeljkom u 20 sati, prepoznatu poljoprivrednu emisiju Zlatna dolina nedjeljom u 12 sati, zatim putopis Život piše priče srijedom u 20 sati, emisiju o nacionalnim manjinama Objektiv subotom u 18 sati, emisiju za djecu i mlade Tko zna zna subotom i nedjeljom u 10 sati, Aktualno četvrtkom u 20 sati, Vukovarski mozaik, Regionalnu kroniku… Također tu su i kontakt emisije u kojima su gledatelji na prvom mjestu i slušamo njihova razmišljanja i komentare.

Od emisija pokrenutih u protekloj godini izdvajamo Gospodarsku zonu koja se bavi temama vezanim uz gospodarstvo ovoga područja, Domovnicu kojoj je cilj povijesno vjerodostojno prikazivanje Domovinskog rata. Za sve zaljubljenike u tamburašku glazbu tu je emisija Tambure za dušu petkom u 20 sati i 30 minuta. Iznimno je gledana emisija Županijski nogomet, u čijem terminu dok je prvenstvena stanka emitiramo također sportsku emisiju Sportura. Teške teme petkom u 16:10 govore o osjetljivim skupinama, a u tom terminu prvoga petka u mjesecu emitiramo Hrvatsku rič iz Vojvodine. Emisija je to koju radimo u suradnji s tamošnjim Hrvatima te nas oni koji poznaju situaciju upoznaju s njihovim životom, aktivnostima, ali i problemima… Progovoraju o svom položaju u Srbiji, ali i odnosu matične države prema njima.

Pozornost gledatelja plijeni zabavna obiteljska emisija Gerberove čarolije u kojoj ulogu voditelja preuzima mađioničar Saša Gerber. A osobito smo ponosni na emisiju za mlađe gledatalje W sound. Dva grada – Vukovar i Vinkovci, dva medija – radio i televizija, dvije liste – domaća i strana… Ukratko je to opis glazbene emisije koju zajednički realiziraju Hrvatski radio Vukovar i Vinkovačka televizija. W sound istovremeno se emitira putem dva etera – radijskog (HRV) i televizijskog (VKTV), a slušateljima i gledateljima donosi samo najbolje od strane i domaće hit glazbe.

Ljudi su naša najveća vrijednost

I u nadolazećem razdoblju oslanjat ćemo se na vlastitu proizvodnju pri čemu treba naglasiti veliko zalaganje naših djelatnika, koji vrijedno rade i zapravo su jedini ključ uspjeha i opstanka Vinkovačke televizije protekle 23 godine. Uz zahvalu svima koji su dio svog života i radnog staža proveli na Vinkovačkoj televiziji, posebno treba istaknute one koji nisu odustali ni posljednjih godina. Redakcija je trenutačno za ovaj opseg posla poprilično malobrojna, ali vrlo kompaktna te uz trud i zalaganje Željke Maloševac, Jasne Matije Sabljo, Damira Begovića, Jasenke Kordić, Helene Kostić, Marka Miladinovića koji u suradnji s glavnom urednicom Anom Šibenik Tomić svakodnevno iznalaze mogućnosti za proizvodnju u nerijetko i otežavajućim okolnostima, vjerujemo u budućnost. U nadi da ćemo u budućnosti napredovati i razvijati se kako kadrovski tako i tehničkom opremljenošću, pozivamo vjerne gledatelje da nas i dalje redovito prate i to od sada u D1 i D2 regiji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime