25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

230 djece uključeno u program privikavanja na vodu ” Sigurnost na vodi”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U povodu početka  jedanaeste u nizu etape programa privikavanja na vodu ”Sigurnost na vodi“, namijenjenog djeci završne godine vrtića, održana je konferencija za medije.
Nositelj projekta – Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje već jedanaeste etape programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“. Hrvatski Crveni križ je za provedbu programa odobrio sredstva kojima će tijekom dva mjeseca biti financiran siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad, te desetsatna prva faza škole plivanja – program privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“, a Poduzeće „Periska“ osiguralo je povlaštenu cijenu ulaznice.
Ciljna skupina su polaznici završnih skupina vrtića – djeca u dobi od 5 do 7 godina. Ciljevi programa su upoznati djecu završnih skupina vrtića s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja.
Program će u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program. U programu će sudjelovati ukupno 230 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: “Stribor”, Naša radost”, „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“ i „Lenije“, te Katoličkih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će izvršen autobusima vinkovačkog „Poleta“, a uz svaku grupu djece bit će i njihove tete – odgajateljice iz pojedinog vrtića.
Na završetku programa svako će dijete dobiti priznanje za uspješno savladan program i lijepu majicu Hrvatskog Crvenog križa.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime