-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

25 godina Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uoči 11. studenoga dana sv. Martina biskupa, zaštitnika najistočnije županije u Iloku je obilježen Dan i 25. obljetnica ustroja Vukovarsko-srijemske županije. Svečanosti su uz županijske, gradske i općinske čelnike najistočnije županije nazočili i izaslanici Vlade i Sabora, ali i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

U svome obraćanju, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je nadu u realizaciju deset strateških projekata objedinjenih u županijsku Strategiju razvoja do 2020. godine, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je izrazila nadu u daljnju provedbu porezne reforme u svrhu povećanja plaća u ovim krajevima, a s ciljem ostanka žitelja u ovom bogatom kraju.

U proteklih nekoliko godina, Hrvatska je izgubila 20 puta više ljudi nego u Domovinskome ratu. Zemlja nije bila pripremljena za ulazak u EU, a time i na migracijske tijekove – i opet je Vukovarsko-srijemska županija bila na prvoj crti obrane, istaknula je još Grabar Kitarović.

Strategija razvoja Vukovarsko-srijemske županije do 2020. godine, temeljena je na ključnoj riječi: “razvoj” – istaknuto je na svečanoj sjednici Županijske skupštine. Objedinjeno je više sektora koji za cilj imaju ovaj bogati dobrim dijelom ruralni kraj skinuti s aparata. Projekt Slavonija putem kojega će u svih pet slavonskih županija izravno biti ubrizgano dvije i pol milijarde eura, novca iz europskih fondova – rekla je, između ostaloga, resorna ministrica Gabrijela Žalac i izvijestila o dosadašnjoj realizaciji.”Do današnjeg dana smo od ukupno alociranih 18,7 milijardi kuna ugovorili preko 8,3 milijarde kuna, a 2,3 milijarde kuna je vjerujem impozantna brojka za Vukovarsko-srijemsku županiju” – zaključila je ministrica Žalac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime