11 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

25. godišnjica priznanja RH i 19. godišnjica od završetka mirne reintegracije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Republika Hrvatska danas obilježava dva značajna događaja; 25. obljetnicu međunarodnog priznanja, podsjećamo 15. siječnja 1992. godine međunarodna zajednica priznala je Hrvatsku kao neovisnu i samostalnu država, te 19. obljetnicu završetka procesa mirne reintegracije kojom su u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćeni preostali okupirani dijelovi hrvatskog Podunavlja.
Tim povodom na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja, izaslanstvo Vlade RH predvođene ministriicom regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijelom Žalac, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, predstavnici gradova i općina te udruga proisteklih iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i molitvom prisjetili su se svih hrvatskih branitelja i civila koji su dali svoj doprinos za slobodnu Hrvatsku.
Nakon toga vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u Palači Srijem upriličio je svečani prijam za sve sudionike na kojem su evocirane uspomene na te značajne događaje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime