21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

26. obljetnica ustroja 131. brigade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Županji je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata županjske Posavine, a zatim molitvom obilježena 26. obljetnica 131. brigade Hrvatske vojske.

Županjska 131. brigada službeno je ustrojena 25. listopada 1991. godine. Osim obrane Županje dio brigade prebačen je na vinkovačko ratište kao pojačanje 105. bjelovarskoj brigadi. Kroz 131. brigadu prošlo je 7800 osoba. Ranjenih je bilo 173, a poginulo je 58 pripadnika. U spomen na njih položeni su vijenci i upaljene svijeće, a uz rodbinu i prijatelje, prisjetila su ih se brojna izaslanstva, među kojima i ono Grada Županje.

Unatoč vremenu koje je prošlo neće se dopustiti da doprinos i žrtva pripadnika 131. brigade u Domovinskom ratu padne u zaborav, poručeno je sa skupa obilježavanja obljetnice osnutka ove brigade. Simbolično će se u Županji prisjetiti Sinova ravnice i tako što će gradski park u blizini spomen obilježja hrvatskim braniteljima koje je postavljeno prije deset godina, službeno nazvati prakom 131. brigade.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime