23 C
Vinkovci
Četvrtak, 17 lipnja, 2021

3,2 milijuna kuna za reciklažno dvorište u Nuštru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Po europskom planu gospodarenja otpadom Hrvatska, baš kao i sve ostale zemlje članice Europske unije mora do kraja 2020.godine povećati reciklažu otpada na 50 posto od ukupno prikupljenog otpada, te u potpunosti zatvoriti sve deponije na otvorenom. U protivnom prijete joj kazne Europske komisije. Po posljednjim podacima iz 2016. godine Hrvatska je na 27 posto reciklaže otpada, no ti podaci nisu konsolidirani za posljednju godinu u kojoj je taj postotak narastao, istaknuo je danas ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Vukovaru. Ćorić je s načelnikom Općine Nuštar Hrvojem Drinovcem potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u Nuštru.

Potpisima na ugovor vrijedan 3 milijuna i 289 tisuća kuna Nuštarci su konačno riješili problem otpada u svom mjestu. Krenulo se u realizaciju ovog projekta još prije tri godine koji ministarstvo sufinancira s 85 posto. Inače riječ je o ugovoru za izgradnju petog reciklažnog dvorišta na području VSŽ. “Nakon Županje, Iloka, Starih Jankovaca i Borova ovaj za Nuštar je peti ugovor” – istaknuo je ministar Ćorić.

“Vukovarsko-srijemska županija u kontekstu izgradnje reciklažnog dvorišta pokazuje dobar rezultat. Mi vjerujemo da će jedinice lokalne samouprave iz VSŽ u narednom razdoblju učiniti dodatne napore da oni, koji nisu izgradili reciklažno dvorište a zato imaju kapacitet da će to učiniti, odnosno prijaviti ih tijekom ove godine” – zaključio je Ćorić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime