17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

50 teško zapošljivih žena skrbilo o 362 sugrađana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prostoru Gradskog kazališta Joza Ivakić održana je završna konferencija uspješno provedenog projekta  “Zaželi – program zapošljavanja žena – druga faza”. Na ovom projektu 50 teško zapošljivih žena  kroz 12 mjeseci skrbilo je o 362 sugrađana u nepovoljnom položaju.

-”Puno je obitelji našlo rješenje za problem gdje su naši stari i nemoćni ostali sami u svojim obiteljskim kućama, njihovi mladi su negdje dalje u nekom drugom gradu ili ne žive zajedno i ovo je jedna izvrsna prilika kako pomoći svojim sugrađanima. Međutim bila je izvrsna prilika i za 50 žena koje su se uspjele kroz projekt Zaželi zaposliti te ostvariti svoju plaću i istovremeno naučiti neke nove vještine. Zahvaljujem se svima koji su radili u ime nas kao pokretača projekta i u ime svih 362 korisnika te se nadam da ćemo vrlo brzo krenuti s projektom Zaželi 3 i doći u priliku da ponovno budemo, u svim tim obiteljskim kućama, a istovremeno da sve ove naše djelatnice ponovno nađu svoje zaposlenje, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Projekt je financiran iz Europskog strukturnog fonda, Operativnog programa Učinkovitost ljudskih potencijala. Kao i u prvoj fazi istoimenog projekta, zapošljavanjem žena ranjivih skupina unaprijedio se  radni potencijal teže zapošljivih žena te povećati socijalna uključenost i kvaliteta života krajnjih korisnika.  Riječ je o pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka,  plaćanju računa, ali i pomoći kroz razgovor i socijalno uključivanje u društvo.

Operativni provoditelj projekta je bila Razvojna Agencija VIA, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Vinkovci koji je imao ulogu obavljati provjeru krajnjih korisnika kako ne bi došlo do dvostrukog financiranja i stvoriti bazu podataka koja je omogućila usmjeravanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije i Zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci koji je pružio pomoć u identificiranju žena za formiranje ciljane skupine, a koje su se nalazile u njihovim evidencijama nezaposlenih osoba.

Projekt ”Zaželi – program zapošljavanja žena – druga faza” vrijedan je 4.614.850,00 kuna, a trajao je ukupno 18 mjeseci.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime