22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

51.Malo literarno sijelo: ”Bez čitanja nema pismenosti, a bez pismenosti nema kulture života

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru nadaleko poznate županjske manifestacije, Šokačkog sijela koje se ove godine održava 51. put, u Gradskoj knjižnici Županja održano je i 51. Malo literarno šokačko sijelo, na kojemu je kao gošća sudjelovala i književnica iz vojvođanskog mjesta Sonta, Ruža Silađev. Tradicija ovoga kraja i na ovaj način ne da se zaboravu, a sudeći prema pristiglih 36 radova, osobito šest nagrađenih, ljubav prema tradiciji i običajima jest neupitna.

Svi prijavljeni u svojim radovima osvrnuli su se na moto sijela – Lipo ti se šokica opravlja, a tema je mogla biti i slobodna, no svi su radovi bili prožeti tradicijom. Pristiglo je 36 radova, iz devet osnovnih škola županjske Posavine.

”U ovo vrijeme kada se uglavnom spominju microbitovi i programiranje, čitanje se smetnulo s uma. U zadnje vrijeme se počelo više spominjati, da se u kurikul lektira i ne samo lektira, provuče više u naše škole. Bez čitanja nema pismenosti, a bez pismenosti nema kulture života”, poručio je Jurica Buljan, ravnatelj Gradske knjižnice Županja.

Gošća 51. Malog literarnog sijela, književnica Ruža Silađev mlađim je naraštajima, neprocjenjivom resursu Slavonije, poručila da za pisanje nikad nije kasno, jer je i sama počela pisati u kasnijim godinama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime