21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

54. Iločka Berba grožđa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ove godine održat će se po 54. put najdugovječnija manifestacija u Iloku – Iločka Berba grožđa koja je posvećena Iloku i njegovu bogatstvu i nasljeđu. Tijekom tjedan dana, stanovnici Iloka i okolice, ali i posjetitelji iz svih krajeva Lijepe naše i inozemstva, imaju priliku uživati u plesovima, radionicama, natjecanjima, hrani i piću koji su, ako ne u potpunosti tradicijski, onda dobrim dijelom povezani s iločkom tradicijom, po kojima je Ilok nadaleko poznat.

Središnji program ovogodišnje Iločke berbe grožđa održat će se 3. i 4. rujna. U atriju Palače Odescalchi (Muzej grada Iloka) u 18 sati organiziran je domjenak za uzvanike a kulturna događanja započinju u 19 sati stand up komedijom Ljubav i zloba Željka Pervana. U isto vrijeme, od 19 sati, u Staroj gradskoj jezgri Športsko-ribolovna udruga „Šaran“ Ilok posjetiteljima će posluživati fiš i prženu ribu, uz donaciju, a u suvenirnici Staroga podruma moći će se kupiti grožđe i osam vrsta traminca po promotivnim cijenama.

Uoči početka svečanog programa u 20 sati, koji će voditi Marija Pavković Snaša, jedna od najpopularnijih izvođačica tamburaške glazbe, vlakić Traminac Express vozit će kroz grad određenom rutom. Nakon svečanog programa, a netom prije koncerta Ivana Zaka, koji je organiziran za 21:30, slijedi vatromet. Za one koji su za nešto drukčije, u Iločkim podrumima organizirana je ponuda autohtonih eno-gastro delicija, uz  glazbu koju će puštati DJ.

Drugi dan 54. Iločke berbe grožđa započinje u 7 sati sportskim događanjem –  kupom u udičarenju za kadete i kadetkinje koji organizira Športsko-ribolovna udruga „Šaran“ Ilok. Od 19 sati u Staroj gradskoj jezgri Lovačka udruga „Srndać“ Ilok posjetiteljima će posluživati čobanac, uz donaciju. Kao i dan prije, u suvenirnici Starog podruma moći će se kupiti grožđe i osam vrsta traminca po promotivnim cijenama.

Uoči početka središnjeg dijela programa ovogodišnje Iločke berbe grožđa, koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji počinje u 20:30 na ljetnoj pozornici. U Starom podrumu organizirana je ponuda autohtonih eno-gastro delicija, uz  DJ-a, s početkom u 19 sati.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime