-2 C
Vinkovci
Četvrtak, 9 veljače, 2023

56. ”Mladost i ljepota Slavonije“ – revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama u Starim Mikanovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Starim Mikanovcima, 18. veljače 2023. godine od 19 sati održava se 56. Priredba „Mladost i ljepota Slavonije“ – revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama.

Priredbu „Mladost i ljepota Slavonije“ osmišljava i organizira KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci uz potporu Općine Stari Mikanovci, ZAKUD-a Vinkovci, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Priredba „Mladost i ljepota Slavonije“ 1994. godine uvrštena je među četiri najvažnije tradicijske manifestacije Vukovarsko-srijemske županije (Vinkovačke jeseni, Šokačko sijelo, Konji bijelci).

Osnovni motiv i cilj organizatora Priredbe „Mladost i ljepota Slavonije“ jeste njegovanje i promocija kulturne baštine, čuvanje narodnih nošnji i običaja te izravna edukacija posjetitelja o vrijednostima tradicijske kulture Slavonije i hrvatskog naroda.

Priredba je i natjecateljskog karaktera, prate je etnolozi iz slavonskih muzeja, pod ravnateljstvom mr.sc. Ljubice Gligorević, stručne suradnice manifestacije.

Na 56. Priredbi predstavit će se  snaše, djevojake i momci iz županija u kojima se nosilo slavonsko ruho (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Sisačko-moslavačka), ­­­­­­­­­­­­­ mjesni KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime