9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

57.Vinkovačke jeseni s temom ”Ravnico, sva u klasju žita zlatonoga ! ”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga !” tema je 57. Vinkovačkih jeseni koje sa svojim popratnim događanjima počinju danas već u prijepodnevnim satima kada će dječja gradonačelnica Pia Tolušić u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvoriti Dvorište ideja, najkreativniju lokaciju u gradu za male i one malo veće.

Uvod je to u Dječje Vinkovačke jeseni ovaj vikend, a koje mi domaći još volimo nazvati Malim Jesenima.

Kako saznajemo, ovih dana u Vinkovcima slobodnog kreveta više nema, pojedinci iznajmljuju prostore u kojima stanuju pa nije na odmet provjeriti situaciju s raspoloživim smještajem u okolnim mjestima.

Od 17 sati večeras kreće desetodnevna šetnja Vinskim i Slavonskim sokakom uz tamburašku zvučnu kulisu koja će najaviti otvorenje Folklornih večeri, županijske smotre folklora.

Prema tradiciji otvara ju vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u pratnji domaćina, gradonačelnika Ivana Bosančića i predstavnika Vinkovačkih šokačkih rodova koji svoje šokačko druženje prema običaju nastavljaju na Ervenici. Momci stižu konjskom zapregom u svečanom šokačkom ruvu što je ujedno i znak da idućih deset dana cijeli grad postaje pozornica.

Ako u međuvremenu ogladnimo, Snaše će peći lepinjice, a na kruha masti, domaću rakiju, liker i vino svratit ćemo do varoškog Bircuza.

Glazbene koncerte otvara od 22 sata Neda Ukraden.

Dobro nas od danas našli na 57. Vinkovačkim jesenima uz stihove U jabuka savile se krošnje, kroz Vinkovce pronose se nošnje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime