13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

6. Fimski festival glumca – otvorenje u srijedu 12. listopada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Šesti Filmski festival glumca održat će se u vremenu 12. – 19. listopada 2022., a sve  projekcije održavaju se u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima.

U službenom programu bit će prikazano sedam ovogodišnjih hrvatskih igranih filmova.

Otvorenje će se održati u srijedu, 12.10. u 20 sati, a nakon protokolarnog djela u kojem će sudjelovati predsjednica HDFD-a  Ksenija Marinković i članice ocjenjivačkog suda Iva Mihalić i Doris Šarić Kukuljica, uslijedit će projekcija filma BACI SE NA POD redateljice Nine Violić. Otvorenju festivala nazočiti će i Nina Violić s kojom će prije filma razgovarati Goran Čelig.

Filmski festival glumca organiziraju UO Asser Savus i Hrvatsko društvo filmskih djelatnika. Pokrovitelj je Grad Vinkovci.

HDFD je ove godine odredilo stručni ocjenjivački sud u sastavu: Alma Prica, Iva Mihalić i Doris Šarić Kukuljica.

Glumice će odlučiti će o četiri nagrade:

Zlatni Orion – najbolja glavna ženska uloga,

Zlatni Orion – najbolja glavna muška uloga,

Srebrni Orion – najbolja sporedna ženska uloga,

Srebrni Orion – najbolja sporedna muška uloga.

Statua “Orion” rad je kipara Vladimira Voćanca, a prema ideji likovnog umjetnika i dizajnera Davora Schunka, autora svih vizuala FFG-a.

Na FFG -u dodjeljuje se i jedna neslužbena nagrada, a to je nagrada za najbolji hrvatski igrani film – “Priznanje mladih grada Vinkovaca” o kojoj odlučuje ocjenjivački sud  kojeg čine vinkovački gimnazijalci (“žiri mladih”), polaznici nastave Medijske kulture pod vodstvom prof. Marije Tikvić i dodijeliti “Priznanje mladih grada Vinkovaca” (neslužbena nagrada).

Popratni program čine: ANIMAoptik – program posvećen animiranom filmu.

Ovaj program kreirao je likovni umjetnik Davor Šunk koji je osmislio i vizualni identitet FFG-a. Ovaj program sastoji se od “Radionice stop animacije” koja će se održati u OŠ I. Mažuranića, a polaznici su učenici navedene škole. Njihovi radovi bit će izloženi u predvorju kazališta u srijedu, 19.10. u 19 sati.

Ovaj program organizira Kulturni centar Vinkovci koji je ujedno i pokrovitelj ovog programa.

U sklopu ANIMAoptika, u ponedjeljak, 17.10. u 19 sati  predstavit će se  legendarni umjetnik – Krešimir Zimonić. Uz razgovor s umjetnikom koji će voditi Davor Šunk, vidjet ćemo neke njegove animirane filmove, dok će u predvorju kazališta biti izloženi njegovi stripovi.

U sklopu programa “DAN D – dok. filmovi o Domovinskom ratu” predstavljamo film “PAKRAC 1991: Početak, obrat i pobjeda” – nedjelja, 16.10. u 20 sati.

 Također, u prostoru Matice hrvatske održat će se promocija monografije “Ivo Gregurević” (utorak, 18.10. u 18 sati). Monografiju će predstaviti Vedran Mlikota i Miroslava Vučić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime