-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

90 učenika i njihovih mentora dobilo nagrade za iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Učenici vinkovačkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima danas su od strane Grada Vinkovaca nagrađeni za svoj rad i trud.

Ukupno je 15 učenika, 15 mentora i tri školska sportska društva osnovnih škola sudjelovalo na sedam državnih i jednom međunarodnom natjecanju. Srednje škole predstavljale su Vinkovce na 12 državnih natjecanja na kojima je sudjelovalo 26 učenika, 32 mentora te dva školska sportska društva i jedan pjevački zbor.

„Nešto manje od 90 učenika i mentora je među onima koji su išli na državna i međunarodna natjecanja u školskoj godini 2021./2022. Ono što veseli je porast broja i učenika i mentora pa smo danas morali napraviti dvije dodjele priznanja, za osnovne i za srednje škole. Raduje nas što ćemo u budućnosti morati pronaći jedan veći prostor za prijem svih učenika i mentora. Ovaj uspjeh sigurno nije došao preko noći, rezultat je to puno rada, truda i uloženoga vremena pored redovne nastave i za učenike i za mentore. Želim im svima još jednom čestitati i zahvaliti jer promoviraju svoje škole i grad Vinkovce, a ovo je jedan znak pažnje i priznanja za njihov postignuti uspjeh“, ističe pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Uz priznanja i prigodne poklone učenici i mentori dobili su i novčane nagrade, za uspjehe su nagrađeni iznosom od 500 do 2.000 kuna, ovisi o postignutom rezultatu. Oduševljen je podatkom kako iz godine u godinu raste broj nagrađene djece bio i zamjenik gradonačelnika Josip Romić koji je ovom prigodom podijelio priznanja i nagrade.

„Činjenica je da imamo jako talentiranu i marljivu djecu i velika je čast što ih možemo nagraditi za njihov trud i zalaganje. Oni su najbolji promotori svojih škola, svoga grada i svoje županije. Ovdje nisu samo učenici, tu su i njihovi mentori koji na najbolji način prenose svoje znanje na njih kako bi svi zajedno ostvarili odlične rezultate. Danas-sutra, oni će odrasti i postati uspješni ljudi te im svima poručujem da, kada završe s formalnim obrazovanjem, ne dozvole da im prođe i jedna godina, a da ne steknu neka nova znanja i vještine. Želim im poručiti i da se svakako vrate u Vinkovce i budu temelj svijetle budućnosti našega grada“, naglasio je Romić.

Dodjelu nagrada svojim izvedbama uveličali su pjevači Gimnazijskog zbora Dionizije predvođeni profesoricom Sandrom Milovac, a koji su i sami nagrađeni za uspjeh na državnom natjecanju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime