22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Adventsko-božićni kutak OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osnovna škola ”Ivan Mažuranić” Vinkovci prigodnim programom obilježila je početak Došašća, a napravili su i jaslice u gotovo prirodnoj veličini.

Program je započeo pozdravom prisutnih učenika i djelatnika ravnateljice Marine Markić, a pater Ilija Sudar iz Župe sv.Vinka Pallottija pojasnio je učenicima nižih razreda značenje Došašća

Vjeroučiteljica Ana Volf  je bila zadužena za postavljanje i uređenje jaslica , a nakon paljenja prve svijeće, pater je blagoslovio i novouređene jaslice, koje od ove godine, gotovo u prirodnoj veličini, krase šestu osnovnu školu.

-”Adventski panj je u ljubičastoj liturgijskoj boji, a predstavlja Jišaja, oca poznatog židovskoga kralja Davida, čiji je Isus potomak. Isus je ”mladica” koja niče, a to na panju simbolično predstavlja bršljan. Adventsko – božićni kutak Osnovne škole Ivana Mažuranića će sigurno postati ovih dana mjesto koje podsjeća učenike, djelatnike i posjetitelje kako smo u radosnom hodu iščekivanja Isusova rođendana i kako su svi pozvani na više zahvalnosti, jednostavnosti i svjetlosti u životu”, rekla je Volf.

Ovim prikazom jaslica učitelji su htjeli učenicima približiti biblijski prikaz događaja Isusova rođenja, ali i poklona mudraca s prigodnim darovima.

Za izradu jaslica zaslužan je čitav tim djelatnika škole: učiteljice Ksenija Peko, Kata Korica Božić, Slađana Raguž i domar Andrija Majstorović, uz potporu ravnateljice Marine Markić.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime