-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Akciji “Zasadi drvo, ne budi panj” odazvali se i Otočani

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Diljem Hrvatske traje trodnevna akcija “Zasadi drvo, ne budi panj”. Iz Hrvatskih šuma očekuju da će za tu akciju donirati na desetke tisuća sadnica. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Akcija sadnje provedena je i u Otoku, na lokaciji sanirane deponije “Ciglana”. Građani, udruge, tvrtke i ustanove inicijativom “Zasadi drvo, ne budi panj”, potaknute su da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana, 25.-27. listopada diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

“Naša ideja je da napravimo jedan otočki Bundek, otočki Jarun, da od deponije napravimo športsko rekreacijski centar”, poručio je otočki gradonačelnik, Josip Šarić.

“Počeli smo sa čišćenjem, a onda ćemo nastaviti sa sadnjom jer želimo da nam sadnja bude što uspješnija, da nam zemlja bude dobra pri sadnji”, kaže Vinka Jurić, lokalni koordinator inicijative iz Otoka.

U sadnji drveća sudjelovalo je više od 50 volontera, malih i velikih, a koji su se, bez pogovora, prihvatili posla.

Na taj ćemo način uljepšati naš okoliš i zrak učiniti čišćim”, istaknula je Martina Spajić, predsjednica Savjeta mladih Otok.

Najviše me privukla priroda. Želim pomagati u sađenju drveća, želim pomoći svijetu i želim stvarati bolji svijet, korak po korak”., poručio je mladi volonter iz Komletinaca, Antonio Ilić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime