29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Amerikanci oduševljeni vukovarskom rakijom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovar je jutros stigao prvi od 341 najavljenog kruzera koji će, prema najavama, ove sezone pristati u vukovarsku luku. Na šetnici uz Dunav, goste iz SAD-a, Australije, Brazila, Kanade, Filipina, Nizozemske, Španjolske i Velike Britanije, dočekali su i pozdravili čelnici grada Vukovara i vukovarske Turističke zajednice te domaći proizvođači autohtonih proizvoda. Mnogi od gostiju po prvi su puta na području Istočne Europe uopće, a kako su sami rekli, o Hrvatskoj ponešto znaju od prije, no veseli ih čuti nešto više o hrvatskoj povijesti, ali i vidjeti barem djelić bogate kulturne baštine tijekom svog boravka u Vukovaru. No, ono što ih je posebno oduševilo, bile su domaće vukovarske rakije raznih vrsta kojima su ih domaćini ponudili.

“Fantastična je! Probala sam dosta vrsta, probat ću još, iako je tek osam ujutro”, rekla je novinarima simpatična Amerikanka Wendy Cheek.

Gostima su podijeljeni i promotivni letci, a kako su istaknuli iz vukovarske Turističke zajednice, njihov turistički obilazak Vukovara po prvi puta uključuje i posjet Vukovarskom vodotornju. Dunav je jedan od najjačih aduta kontinentalne Hrvatske, pa veliki potencijal vukovarskog turizma, podsjećaju iz Grada Vukovara, leži upravo u riječnom kruzingu. “Iza nas je jedna uspješna godina, u kojoj je u grad Vukovar uplovilo 305 kruzera s 29.607 turista, a ono što nas također veseli su najave koje govore da više od 340 kruzera planira uploviti u Vukovar u 2023. godini”, istaknuo je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac. Inače, nakon Vukovara, prvi ovogodišnji kruzer – turisti u svom su proputovanju prema Crnom moru, posjetili i Ilok te susjednu Osječko-baranjsko županiju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime