19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Apel građanima da prijave nelegalno korištenje vode iz hidrantske mreže

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) želi skrenuti pozornost na neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže.

Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće što utječe na kvalitetu javne vodoopskrbe za korisnike usluga Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Posljednji takav slučaj zabilježen je u srijedu, 4. svibnja, u Vinkovačkom Novom Selu kojom prilikom je na dojavu stanovnika Ulice Ivana Meštrovića pozvana policija. Ovakve pojave najčešće su u proljeće kada se voda koristi za zalijevanje poljoprivrednih površina te ljeti kada, uz ostalo, pojedinci vodu iz hidrantske mreže koriste za punjenje bazena i zalijevanje vrtova. Anonimne dojave građana najveća su pomoć djelatnicima VVK u otkrivanju kradljivaca vode. Iako mnogi to još uvijek nevoljko čine, istodobno im smeta da netko ilegalno koristi vodu dok oni redovito plaćaju svoje mjesečne račune.

Ovom prigodom želimo istaknuti da otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima požara ili sl., istima smiju manipulirati vatrogasci. Stoga apeliramo na građane da ukoliko primijete kako netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu isto prijave na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita, a Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. od kradljivaca će tražiti naknadu štete.

Budimo društveno odgovorni!

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime