22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Asfaltiranje ulica u Novom Selu kroz koje je prošla aglomeracija

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Aglomeracija Vinkovci ulazi u završnu fazu i upravo je u tijeku asfaltiranje kolnika u ulicama kroz koje je prošla mreža odvodnje u Novom Selu.

Kroz veliki projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna, u sklopu kojega su samo na aglomeraciji Vinkovci u tijeku radovi vrijedni gotovo 157 milijuna kuna, otklonjen je značajan dio infrastrukturnih problema u gradu, naročito u njegovim rubnim dijelovima. Velik dio posla je odrađen i preostali su samo završni detalji, što se može vidjeti iz podataka kako je do sada u aglomeracije Vinkovci, koja obuhvaća Borince, Mirkovce, Vinkovce i Novo Selo, izgrađeno 40,2 od 40,6 kilometara novih gravitacijsko-tlačnih kanala, svih 8 predviđenih crpnih stanica i svi priključci, ukupno njih 2.672.

„Cilj nam je da sve ulice u Novom Selu u konačnici budu asfaltirane te da ovaj dio grada u narednom periodu dobije kompletnu komunalnu infrastrukturu. Ovdje jedan dio ide kroz aglomeraciju, gdje se sada uređuje sve ono što je bilo oštećeno kada je rađena kanalizacija, a jedan dio uređujemo iz proračuna. Sada smo već na brojci od nekih 18 ulica koje će biti uređene i koje će dobiti novi asfalt“, istaknuo je prigodom današnjeg obilaska radova gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je i kako se ovaj tjedan u Novom Selu radilo u pet ulica, radovi su sve intenzivniji kako je došlo ljepše vrijeme te građani vrlo brzo mogu očekivati da će strojevi biti i u onim ulicama koje su preostale za urediti.

„Kroz projekt aglomeracije u konačnici će većina imati kanalizacijsku mrežu, a znamo koliko je to važno, pogotovo ovdje gdje se danas nalazimo, gdje su problem podzemne vode. Ljudi su imali velike troškove i nisu mogli to na adekvatan način sve skupa sanirati te vjerujem kako će im sada biti puno lakše“, naglasio je gradonačelnik.

Inače, u sklopu aglomeracije Vinkovci osim radova na mreži, izvedeni su i radovi dogradnje/rekonstrukcije UPOV-a Jošine, a ovom dogradnjom omogućen je 3. stupanj pročišćavanja otpadnih voda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime