11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Astralni simbolizam na vučedolskoj kulturi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom druge godišnjice otvorenja Muzeja vučedolske kulture na arheološkom lokalitetu Vučedol organiziran je Festival vučedolske kulture koji je posjetiteljima ponudio zanimljiv i bogat program. Astralni simbolizam na vučedolskoj kulturi naziv je zanimljive izložbe u kojoj su posjetitelji mogli uživati, kao i u filmu o životu Vučedolaca i prezentacijama starih vučedolskih zanata, dok je za djecu osmišljena radionica Zvjezdana prošlost na vučedolskoj terini.

– Danas obilježavamo drugu godišnjicu muzeja koji je svoja vrata otvorio 30. lipnja 2015. godine i u međuvremenu je postao prepoznatljiv muzej ne samo u Hrvatskoj, nego i u širem okruženju. Ponosni smo što je već preko 125.000 posjetitelja u protekle dvije godine posjetilo muzej i razgledalo reprezentativan muzejski postav i zapravo naučilo nešto više o vučedolskoj kulturi – naglasila je Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Ovaj jedinstveni muzej posvećen samo jednoj kulturi, onoj vučedolskoj, dosad je dobio šest prestižnih međunarodnih i hrvatskih nagrada; od onih za arhitekturu do onih koji vrednuju sam muzeološki postav. Danas je on svakako jedan od prepoznatljivih simbola Vukovara, mjesto gdje će svaki turist doći i vrlo rado zaviriti u bogati postav smješten na 1.200 četvornih metara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime