19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Bandić Milan 365 i HSS u Vukovaru zajedno na izbore

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradski ogranci Hrvatske seljačke stranke i Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti zajedno izlaze na lokalne izbore u Vukovaru. Potvrdili su to danas potpisanim sporazumom kojim je definirano i to da je njihova kandidatkinja za gradonačelnicu dr. Mirjana Semenić Rutko. Snage su odlučili ujediniti, kažu novopečeni partneri, jer svoj program temelje na radu, a zbog sličnih pogleda na situaciju u gradu Vukovaru svoj su savez nazvali “Koalicija za ostanak u Vukovaru”. – Razlog zašto smo se odlučili za ovakav pristup je sve ono što se događa u gradu Vukovaru, iako se nastoji cijela slika stanja u gradu uljepšati. Može se i priznati da grad dosta lijepo izgleda, ali problemi su skriveni pod to cvijeće, asfalt, tepihe i ostalo – rekao je Nikola Volarević, predsjednik GO HSS-a Vukovar, uz napomenu da se nezaposlenost ne rješava, zbog visokih režija ljudi piju tablete za smirenje, gospodarstvo je u kolapsu, udruge civilnog društva ne funkcioniraju, a mladi iseljavaju.

– U jednom četverogodišnjem srednjoškolskom ciklusu mi u gradu Vukovaru imamo 517 učenika manje u srednjim školama – prisnažio je Volarević.

Spora administracija i neučinkovita pomoć organizacija koje bi im trebale pomoći, problemi su poduzetnika u Vukovaru, naglasila je Mirjana Semenić Rutko, pa su kao prvu točku svog programa istaknuli pomoć poduzetnicima kroz otvaranje Poduzetničkog centra. Namjeravaju pokrenuti i Projektni ured, koji bi bio zadužen za pomoć poduzetnicima u administratvinom dijelu njihova posla i natječajima za EU. Uz to, u razvoj grada, budu li ikad dobili ključeve grada, planiraju uključiti mlade Vukovarce, manjine grada i vukovarske branitelje. Vukovar, poručili su i to, vide kao središte slavonskog turizma.

– Moja vizija je Vukovar kao središte turizma istočne Slavonije. Namjeravamo objediniti sve turističke subjekte i napraviti zajednički marketing i ponudu prema Hrvatskoj i Europi – rekla je Semenić Rutko dodavši da kvalitetna rješenja nude i za pronatalitetnu problematiku, budući da je 2015. rođeno samo 207 malih Vukovaraca:

– Naš prijedlog je da se svakoj rodilji jednokratna pomoć produljimo na idućih šest godina – dodala je Semenić Rutko.

Predstavljajući sebe kao kandidatkinju za gradonačelnicu Vukovara, Semenić Rutko je podsjetila da je dragovoljac Domovinskog rata, po struci liječnik ginekolog, a nakon povratka u Vukovar otvorila je vlastitu privatnu ordinaciju. Semenić Rutko je u današnju stranku prešla iz redova HDZ-a u kolovozu 2015. godine istaknuvši da ne želi biti zatvorena u okvirima i dizati ruku po stranačkom naputku, ali svog protukandidata iz redova HDZ-a poštuje.

– Poštujem gradonačelnika, smatram da je mnogo napravio, pokušao je vjerojatno i više, ali evo, on će ići sa svojim programom, mi sa svojim, pa neka birači odluče – poručila je Semenić Rutko koja je umjesto zaključka naglasila da su otvoreni za sve dobronamjerne savjete koji će pridonijeti stvaranju boljih uvjeta za život Vukovaraca, a građanima je poručila da ovog puta dobro razmisle kome će dati svoj glas na izborima, žele li da Vukovar bude grad rada, solidarnosti i mladih ljudi.

Kandidate za zamjenike gradonačelnice predstavit će naknadno, poručuju iz koalicije HSS-BM 365 – Stranka rada i solidarnosti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime