25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Banožić: ”Sokolovi su ostvarili velike strateške ciljeve, ispisujući prve stranice moderne hrvatske povijesti”i

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom 31. obljetnice 5. gardijske brigade Sokolovi koja se obilježava u četvrtak 5. listopada 2023. godine visoka državna izaslanstva predvođena ministrom obrane Marijom Banožićem i izaslanikom predsjednika Vlade RH, potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade u vojarni 5. gardijske brigade Sokolovi u Vinkovcima.

Ministar Banožić u prigodi 31. obljetnice uputio je čestitku bivšim i sadašnjim pripadnicima 5. gardijske brigade:

“Poštovani pripadnici Pete gardijske brigade “Sokolovi”,

Čestitam vam trideset i prvu obljetnicu ustrojavanja!

Priča o slavonskim Sokolovima priča je o odlučnoj domoljubnoj mladosti koja je ostvarila velike strateške ciljeve ispisujući tako prve stranice moderne hrvatske povijesti.

Današnji dan, međutim, nosi sa sobom i tugu zbog izgubljenih života osamdeset i devetorice Sokolova, hrabrih hrvatskih branitelja koji su za svoj san o modernoj i samostalnoj hrvatskoj državi nesebično darovali svoj život.

Kako djelo hrvatskog branitelja, hrvatskog vojnika nikada ne bi bilo ugroženo, kako bi Hrvatska kao i Sokol živjela vječno i sigurno, hrvatska Vlada odgovorno jača našu sve tri grane naše Hrvatske vojske znajući pritom kako sloboda i sigurnost nemaju cijenu. Spremno i odgovorno nastavljamo tradiciju obrambene vojske iz Domovinskog rata; spremni smo u svakom trenutku čuvati naše nebo, kopno i more.

Povijesnim ulaganjem u modernizaciju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, odnosno dolaskom aviona Rafale, jačamo ukupnu moć Hrvatske vojske i možemo s ponosom reći kako ćemo imati najsnažnije i najmoćnije ratno zrakoplovstvo u ovom djelu Europe.

Dragi naši Sokolovi,

Vi ste nam pokazali, a mi u to čvrsto vjerujemo, kako je uz moderna i moćna vojna sredstva, odnosno procese modernizacije sposobnosti naše Hrvatske vojske, i dalje i uvijek čovjek najveća vrijednost obrambenog sustava.

Hrvatske vojnikinje i vojnici snaga su koja donosi prevagu između dobre i najbolje vojske i zato nastavljamo činiti sve kako bismo poboljšali uvjete života i rada svih naših pripadnika.

I danas, ponosni od vas učimo kako se voli, brani i gradi bolja Hrvatska za generacije koje dolaze.”

Foto: MORH/ J. Kopi

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime