20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Banožić: Vlada će biti podrška gradu Otoku i cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar obrane Mario Banožić prisustvovao je u četvrtak 13. srpnja 2023. godine svečanoj sjednici u sklopu svečanog obilježavanja Dana grada Otoka.

U toj prigodi, ministar Banožić je u ime predsjednika Vlade čestitao Dan grada Otoka te istaknuo kako je Otok primjer grada koji pokazuje kako je pomno planiran strateški razvojni program grada, garancija njegovog budućeg razvoja.

Ministar Banožić je u ime Vlade istaknuo važnost projekta Slavonija, Baranja i Srijem koji je pohvalila Europska komisija kao projekt ravnomjernog razvoja:  „Do sada je provedeno preko 34 tisuće projekata, a na temelju Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, na indikativnoj listi nalazi se 67 razvojnih projekata vrijednih 1,5 milijardu eura. Uspješna priča grada Otoka, ali i ostalih slavonskih gradova dodatno je pojačana kontinuiranim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.

Također, ministar je kazao kako je Vukovarsko-srijemska županija samo iz fondova Europske unije osigurala 553,32 milijuna eura, dok je iz različitih nacionalnih fondova osigurano 25,11 milijuna eura. Uz to, postoji još niz programa i financijskih mehanizama kroz koje je Vukovarsko-srijemska županija osigurala ili će osigurati realizaciju značajnih projekata, a sveukupna vrijednost dobivenih sredstava iznosi 590,89 milijuna eura.

„Podupiranje rasta i razvoja Slavonije i Baranje kontinuirano je u fokusu brige Vlade Republike Hrvatske i nastavit ćemo i dalje činiti sve da u potpunosti revitaliziramo našu Vukovarsko-srijemsku županiju“, poručio je Banožić.

Također, u ovoj prigodi ministar je zahvalio hrvatskim braniteljima na doprinosu u stvaranju hrvatske države i pritom naglasio: “Kao ministar obrane moram istaknuti naše hrvatske branitelje koji su razvili Hrvatsku vojsku i razvijali su je u onim najtežim uvjetima i čestitam vam što danas uživamo u slobodi. Danas je Hrvatska članica NATO-a i Europske unije i imamo mogućnost povlačenja sredstava koji nam omogućuju daljnji razvoj”.

Zaključno, ministar Banožić poručio je kako će Vlada nastaviti biti podrška i gradu Otoku i cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić kazao je kako je ponosan na sve ono što je grad ostvario u proteklom razdoblju te kako je riječ o maloj sredini s respektabilnim rezultatima iza kojeg stoji puno volje, rada i truda.

Počasni građanin Grada Otoka Vladimir Šeks poručuje da je vidljiv respektabilan napredak grada Otoka: „U Domovinskom ratu grad Otok dao je ključni doprinos u hrvatskoj pobjedi i zato moramo biti ponosno na sve naše hrvatske branitelje“.

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković zahvalio je građanima Otoka na svemu što čine za dobrobit cijele Vukovarsko-srijemske županije kazavši da će im vrata Županije uvijek biti otvorena.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Deur ističe kako je grad Otok na najbolji mogući način iskoristio priliku za razvoj i napredak koja mu se pružila: „Možemo biti ponosni na snažnu Hrvatsku koju smo stvorili. Mladi ljudi i obitelji nositelji su budućeg razvoja grada Otoka.“

Foto: MORH/F. Klen

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime