-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Bećarfestom završena manifestacija “Nema sela nad Babine Grede”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru manifestacije Nema sela nad Babine Grede održani su i 4. Dani kulina, sira i vina koje je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zatim 38. Konji bijelci i 7. Bećarfest. Održani su i brojni popratni sadržaji: stručno predavanje, natjecanje u pripremanju fiša, čobanca, Eko-etno-gastro sajam.

Kada se krenulo u organizaciju Dana kulina, sira i vina, cilj je bio, kažu organizatori, sljubiti okuse slavonske tradicije te izabrati najbolje. Birao se najbolji kulen registriranog proizvođača, zatim u revijalnoj kategoriji odnosno proizvođača za vlastite potrebe koji teže registriranju proizvodnje i kulen od crne slavonske svinje. Na ovogodišnjoj kulenijadi bila su 43 uzorka iz svih pet slavonskih županija, a sudjelovalo je i 35 proizvođača sira koji su se predstavili svojim sirevima raznih okusa.

U Babinoj Gredi su održani i 38. Konji bijelci. Ove godine manifestacija posvećena ljubavi prema konjima, okupila je povorku jahača i 24 svatovske zaprege. U ime pokroviteljice manifestacije, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, poznatu babogredsku manifestaciju otvorenom je proglasio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Odlukom Prosudbenog povjerenstva, titula najljepše svatovske zaprege pripala je Franji Gregoroviću iz Babine Grede. Posjetitelji su uživali i u disciplinama kao što je sklapanje kola, vezanje repa, vožnja na paliji, teklićko jahanje. Kao pobjednik u tom dijelu, ovogodišnje Konje bijelce pamtit će Krešo Petričević iz Babine Grede.

Manifestacija Nema sela nad Babine Grede završena je 7. Bećarfestom. Pod sloganom “Alaj ću se kerit i bećarit” okupio je13 pjevačkih skupina i četiri tamburaška sastava.

U revijalnom dijelu održano je svatovsko natpjevavanje tijekom kojeg se na duhovit način progovorilo o aktualnim temama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime