-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Betlehemsko svijetlo stiglo u Vinkovce

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Članovi odreda izviđača ”Vinkovci” donijeli su danas Betlehemsko svjetlo u zgradu Gradske uprave grada Vinkovaca gdje ih primio gradonačelnik Ivan Bosančić i zamjenik Josip Romić.

Svake godine dva tjedna prije Božića jedno dijete iz Austrije u Betlehemu zapali Betlehemsko svjetlo koje se potom avionom doprema u Austriju. U Beču se slavi ekumenska misa i na njoj se okupe predstavnici izviđača u manjem obimu, zbog epidemioloških mjera. Nakon ekumenskog slavlja, izviđači Svjetlo prenose u svoje države, odakle dalje svjetlo prenose u domove, crkve, bolnice i na taj način prenose poruku Isusovog rođenja – mir i ljubav svim ljudima dobre volje.

-Naši prijatelji izviđači iz Slovenije donijeli su Betlehemsko svijetlo na granični prijelaz Bregana, gdju su naši izviđači iz Hrvatske preuzeli Svijetlo i donijeli ga u Zagrebačku katedralu. Nakon misnog slavlja u Zagrebačkoj katedrali, Svijetlo je stiglo u Đakovo, gdje smo ga mi preuzeli i donijeli u Vinkovce, rekla je Katica Konstantinović, voditeljica  Odreda izviđača Vinkovci.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je članovima Odreda izviđača Vinkovci što su i ove godine donijeli Betlehemsko svijetlo u naš grad i što prenose poruku mira i ljubavi u ove predblagdanske dane. Betlehemskim svjetlom upaliti će se četvrta svijeća na adventskom vijencu u Vinkovcima.

-”Meni je posebna čast svake godine primiti i porazgovarati s našim izviđačima u vremenu u kojem svi mi Vinkovčani zajedno trebamo biti jedna velika obitelj i braniti božićni duh koji sigurno ispunjava svakog čovjeka”, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Katica Konstantinović, predsjednica Odreda izviđača Vinkovci ovom prigodom je istaknula da Betlehemsko svijetlo mira već 29 godina dolazi u Hrvatsku, a Odred izviđača Vinkovci svijetlo u naš grad donosi već 25 godina.

“Danas nam je iznimna čast jer smo svjetlo donijeli u Ured gradonačelnika sa željom da širimo mir i dobro među našim građanima i želimo im svako dobro za božićne i novogodišnje blagdane.”, rekla je Konstantinović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime