8 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Biljar klub Cibalia u 2023. želi povećati broj članova i natjecanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Biljar klub Cibalia je osnovan prije 15 godina. U hrvatskoj su poznati po klasnim mladim igračima, ali isto tako i po organizaciji vlastitog turnira Cibalia Open, koji je nedavno održan po 15-ti put.

„Turnir je imao 27 prijavljenih igrača. Pobjedu je osvojio Saša Đukić iz Osijeka, iz biljar kluba Plan B. I to mu je bio koliko je rekao , prvi osvojeni turnir ovakvog karaktera, osim nekih drugih liga koji su malo manji turniri od ovog. Ove godine je više bilo regionalnog karaktera, nije bilo prijavljenih iz drugih država. Svi igrači su bili tu iz naše regije Slavonije i Baranje. Slavonski Brod, Osijek, Vinkovci”, rekao nam je Krešimir Markanović, glasnogovornik kluba.

Ovaj klub broji 30 članova, od kojih su 15 natjecatelji koji igraju u službenim i neslužbenim natjecanjima. Klub se natječe u Prvoj hrvatskoj ligi koja je ekipna, a od sada će sudjelovati i u pojedinačnoj.

„Ove sezone planiraju se održati još neki turniri u klubu i sudjelovanje u prvoj pojedinačnoj Hrvatskoj ligi, prvenstvima hrvatske i ekipnom natjecanju biljar klubova. Igramo neku našu neslužbenu regionalnu ligu s kolegama iz Osijeka, ima desetak prijavljenih ekipa i to se svakog tjedna igraju natjecanja, što ovdje, što u Osijeku” istaknuo je Markanović.

Podsjetimo kako je prošle godine Marko Nedoklan postao juniorski prvak Hrvatske i upisao nastup na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Podsjetimo kako je prošle godine Marko Nedoklan postao juniorski prvak Hrvatske i upisao nastup na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

„Nešto od naših najzanimljivijih projekata su mladi, mi treniramo mlade juniore od 12 do 18 godina. 25.2 ćemo ponovno kao i prošle godine u Vinkovcima ćemo biti organizatori prvenstva hrvatske za juniore. Prva dva igrača u ukupnom poretku jer će se još jedno prvenstvo održati u petom mjesecu i onda će najbolja dva igrača biti poslani u Sloveniju gdje će u 7. mjesecu biti prvenstvo Europe. Mi smo u najboljoj poziciji da to ostvarimo, iz zato što je naša škola jedina u Hrvatskoj koja funkcionira organizirano i trenutno imamo najbolje igrače od juniora, od mladih. Imamo velika očekivanja o njihovom nastupu na prvenstvu hrvatske i vjerujemo da ćemo uzeti prva dva mjesta” naveo je Dragan Đuraković, trener i sportski direktor kluba.

Zainteresirani za igranje ili treniranje, slobodno se mogu javiti klubu.
„Možda najbolje preko Facebook stranice, jer klub inače nije otvoren, nemamo tu zaposlenog djelatnika. Onda se možemo sve dogovoriti, možete doći samo igrati ili trenirati”, zaključio je Krešimir Markanović u razgovoru za Plavu vinkovačku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime