11 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Blagdan svetog Huberta – zaštitnika lovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Lovci danas slave blagdan svetog Huberta, svog zaštitnika, za kojeg su vezane zanimljive činjenice protkane i nikad dokazanim predajama koje su se među lovcima prepričavale s koljena na koljeno.
– Bio je strastveni lovac, a za vrijeme jednog lova ugledao je jelena koji je imao svijetleći križ između rogova nakon čega se preobratio i posvetio vjeri, a kasnije je postao i biskup – kaže Mirko Babić, tajnik Lovačkog saveza VSŽ, čiji su članovi također obilježili blagdan svog zaštitnika.
U vukovarskog Spomen domu Lovačkog društva Zrinski položili su vijence za svoje poginule članove, nakon čega je služena sveta misa. Inače, Lovački savez VSŽ danas broji oko 2.000 članova, a početka sezone kod njih, kažu nema, jer su aktivni tijekom cijele godine.
– Radimo tijekom cijele godine, pripremamo hranu za našu divljač koja će doći na zimu, u proljeće čistimo hranilišta, spriječavamo štete, a kad dođe jesen dolazi i naplata za ono što smo radili deset mjeseci, tako da sad počinju naši lovovi – naglašava Mirko Bošnjak, predsjednik Lovačkog saveza VSŽ.
Dakako, obilježavanje blagdana svog zaštitnika lovci su proveli u zajedničkom druženju, planiranju aktivnosti i, naravno, lovu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime