1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Blagdanska potrošnja veća od 12 milijardi kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kraj je studenog, ulazimo u blagdanski mjesec. Trgovine su već prepune božićnih ukrasa i svega onoga što mami potrošače. Iz Hrvatske gospodarske komore već su objavili i predviđanje; blagdanska potrošnja ove godine iznosit će više od 12 milijardi kuna.

– Riječ je o povećanju od pola milijarde kuna u odnosu na prošlu godinu. Procjena je da će se i dalje najviše trošiti na dječje igračke, odjeću i obuću – kaže Ivan Marijanović, direktor Županijske komore Vukovar.

Gospodarski pokazatelji ukazuju na oporavak domaće ekonomije, a pozitivni trendovi očekuju se i u budućem razdoblju.

– Procjenjuje se da će rast ukupnog prometa u trgovini na malo iznositi 3,2% u odnosu na 2015. godinu u kojoj je rast iznosio 2,4%. Dakle i tu je zamjetan pozitivan trend – dodaje Marijanović.

Ono čemu se gospodarski stručnjaci nadaju jest da će prosinačka potrošnja i pozitivni trendovi biti prigoda da se kupovinom domaćih proizvoda podupre hrvatsko gospodarstvo.

– U skladu s našom akcijom Kupujmo hrvatsko pozivamo građane da iskažu svoj ekonomski patriotizam i kupuju proizvode koji su proizvedeni u Hrvatskoj, pa evo nova sintagma ovih blagdana bude darujmo hrvatsko – zaključuje Marijanović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime