11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Blagoslovljeno zvono na vukovarskom groblju Dubrava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatskim žrtvama palim za slobodu počast je, povodom blagdana Svih svetih, odao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je zajedno sa svojim suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
U okviru obilježavanja blagdana, gradski čelnici nazočili su i blagoslovu novog zvona na vukovarskom groblju Dubrava, u blizini mrtvačnice. Novo zvono dio je projekta uređenja gradskog groblja, u što će Grad Vukovar, uz dosadašnje radove, uložiti oko milijun kuna.
S obzirom da se na tome groblju pokapaju svi građani Vukovara bez obzira na vjeru,  na blagoslov novog zvona pozvani su predstavnici svih vukovarskih crkvi, no uz katličkog gvardijana i grkokatoličkog svećenika, pravoslavni nije stajao. “Ne znam iz kojeg razloga, ja sam jučer preko predstavnika srpskih vijećnika na Vijeću pozvao. Želio sam da danas budemo ovdje svi u zajedništvu, ali svatko sam odlučuje hoće li se ili neće odazvati pozivu” – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Postavljanje zvona, kakvo je ovdje stajalo do Domovinskog rata, inicirali su građani.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime