10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Bogat program u okviru Adventa u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U bogat program u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti brojni Vukovarci uvjerili su se i ovoga vikenda. Ljubitelji pisane riječ uživali su u posebnom druženju održanom u Gradskoj knjižnici, u kojoj je organiziran susret s književnikom Pavaom Pavličićem, čija je gošća bila poznata glumica Anja Šovagović Despot. U nizu kulturnih događanja toga dana održan je i Božićni koncert Hrvatskog kulturnog glazbenog društva”Dunav”.
“U ovoj knjižnici nisam gostovao od 1990.godine, to je veliko uzbuđenje za mene, čast mi je što sume pozvali, jer ovdje se mnoge moje priče zbivanju”, rekao je akademik Pavličić, jedan najčitanijih hrvatskih književnika, koji je publici predstavio 1. kolo Izabranih djela koje obuhvaća pet knjiga: Dunav, Dobri duh Zagreba, Večernji akt, Koraljna vrata i Kronika provincijskog kazališta. U tom nizu predstavljanja našao se i najnoviji Pavličićev roman – Hladna fronta. Spisateljski duh akademika Pavličića ne miruje pa je u tom smislu najavio i nova djela.
Gošća večeri akademika Pavaličića bila je naša poznata glumica Anja Šovagović Despot, koja je čitala ulomke iz njegovih knjiga.
U Vukovaru je održan i Božićni koncert HKGD Dunav iz Vukovara, prema riječima dopredsjednika HKGD-a Dunav, peti je ovo koncert u nizu, a naglasak je stavljen na zborove. Uz domaćine, u programu je sudjelovao i zbor Radničkog kulturno umjetničkog društva Kristal Sladorana iz Županje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime