9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Bosančić: ”Imamo spremne projekte ukupno vrijedne pola milijarde kuna”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradonačelnik Ivan Bosančić poručio je danas iz Bruxellesa kako su Vinkovci, koristeći EU fondove, posljednjih godina iskoristili priliku za kontinuirani rast i razvoj te kako istim tempom nastavljaju i u novom financijskom razdoblju, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju 9 milijardi eura.

U Bruxellesu je u tijeku Europski tjedan regija i gradova, konferencija posvećena kohezijskoj politici s naglaskom na digitalizaciju i provođenje zelene politike, na kojoj sudjeluje i vinkovačka delegacija predvođena gradonačelnikom Bosančićem. Domaćini su im hrvatski europski zastupnici Sunčana Glavak i Karlo Ressler s kojima su razgovarali o razvojnim potencijalima i mogućnostima u narednom periodu.

„Od velike je važnosti u ovom trenutku što već imamo pripremljene projekte ukupne vrijednosti pola milijarde kuna, od kojih ističemo proširenje i opremanje Zone Zalužje. Očekuje nas i obnova, proširenje i izgradnja dječjih vrtića, proširenje osnovnih škola s ciljem osiguranja jednosmjenske nastave, izgradnja biciklističkih staza te brojni drugi projekti kojima ćemo podići kvalitetu života naših sugrađana“, istaknuo je ovom prigodom Ivan Bosančić.

Konferenciju zajednički organiziraju Europska komisija i Europski odbor regija i gradova, savjetodavna institucija koja u Bruxellesu zastupa interese regija i gradova. U četiri dana trajanja sudionici će raspravljati kako uz pomoć europskog novca provesti zelenu i digitalnu tranziciju te jačati položaj mladih, a govora će biti i o mogućnostima korištenja tog novca za suzbijanje rasta cijena struje i plina.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime