11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Bosančić: ” Naše udruge svojim radom osiguravaju da budućim generacijama u nasljeđe osatvimo miran i siguran grad”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

„Potičući rad naših udruga potičemo realizaciju ideja naših mladih i humanitarno djelovanje, sudjelujemo u aktivnostima naših branitelja, pomažemo realizaciju programa važnih za društveni život i zdravlje naših sugrađana. Posebno moramo zahvaliti svim članovima udruga na svemu što čine kako bi promovirali zajedništvo i sinergiju građana i njihova grada, često nesebično dajući sebe kako bi pomogli drugima“, poručio je uoči današnje podjele ugovora o financijskoj potpori predstavnicima 45 vinkovačkih udruga gradonačelnik Ivan Bosančić.

Svi oni zajedno prijavili su za ovu godinu ukupno 56 projekata i programa iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i područja djelovanja udruga proisteklih iz Domovinskog rata, za što je u proračunu Grada Vinkovaca osigurano preko 112 tisuća eura odnosno čak 27 tisuća eura više u odnosu na prošlu godinu.

„Mogli smo se uvjeriti u posljednje vrijeme koliko jedno društvo može biti osjetljivo, kako pojedinci prepušteni sebi i konstantno okruženi govorom mržnje mogu prouzročiti neopisive tragedije. Od neprocjenjivog je stoga značaja poticati rad udruga koje rade s mladima, s umirovljenicima, bave se humanitarnim radom i stoje na raspolaganju našim braniteljima. Nikada iz naših udruga nisam čuo nešto loše, destruktivno i naopako, dapače, sve one promoviraju humanost, dobrotu i zajedništvo. Upravo je to ono na čemu svatko ponaosob, samostalno ili uz njihovu pomoć, moramo raditi kako bi naš miran i siguran grad ostavili u nasljeđe budućim generacijama“, dodao je gradonačelnik.

Pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andreja Vinković objasnila je ovom prigodom kako su se udruge prijavljivale za programe, projekte i aktivnosti koji se odnose na brigu o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom i žrtvama obiteljskog nasilja, djecu i mlade te socijalno ugrožene obitelji i pojedince. Prijavljivani su i programi iz područja zaštite zdravlja građana odnosno promicanja zdravlja, zdravstvenog odgoja te prevencije i suzbijanja zlouporabe sredstava ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja, kao i zaštite i pomoći osobama oboljelim od kroničnih bolesti. Aktivne su i udruge proistekle iz Domovinskog rata koje provode programe iz područja skrbi za stradalnike i članova njihovih obitelji, ali i zaštite digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao i poboljšanja kvalitete života sudionika i stradalnika Domovinskog rata.

Tako je u području socijalne i zdravstvene skri te humanitarnog djelovanja 17 udruga prijavilo 20 programa i projekata, 18 braniteljskih udruga prijavilo je 22 programa/projekata, šest umirovljeničkih udruga devet programa/projekata te pet udruga koje rade s mladima ukupno pet programa/projekata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime