21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Bosančić: Vinkovačke jeseni su snažnije i jače od svih političkih brendova i jeftinih pokušaja samopromocije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U gradu na Bosutu na pamtimo Vinkovačke jeseni kakve su bile ovogodišnje, Vinkovci su deset dana bili puni, ulicama se gotovo nije moglo proći, što pokazuju i brojke kakve do sada nisu zabilježene. Tako je u prvih 17 dana rujna ove godine izdano 38 tisuća računa više u odnosu na isti period prošle godine što čini povećanje od 27%, a za vrijeme trajanja manifestacije najstariji europski grad posjetilo je približno 130 tisuća posjetitelja.

Podatci su to koje je na današnjoj medijskoj konferenciji uvodno iznio predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji nije propustio priliku pohvaliti i sve one koji su sudjelovali u organizaciji ove velike manifestacije.

„Izuzetno sam ponosan što je i organizacijski sve bilo na nivou o čemu dovoljno govori podatak kako nije zabilježen niti jedan incident, što je nevjerojatno ako u obzir uzmemo koliki smo broj ljudi imali u gradu. Vinkovačke jeseni su manifestacija koja okuplja i predstavlja hrvatski narod, koja njeguje baštinu naših predaka i promiče dostojanstvo i ljepotu hrvatske kulture i u takvom tonu su prošle i 58. Jeseni“.

Dodao je pak kako ostaje žal što brojni posjetitelji nisu mogli uživati u konjanicima i konjskim zapregama jer situacija je takva da u Vinkovcima nisu željeli raditi dodatne probleme te su poštivali sve preporuke struke.

Na samu temu afričke svinjske kuge poručio je: „Siguran sam da će Vlada RH pronaći način da naša županija što prije izađe iz ove nemile situacije te da se naše svinjogojstvo dodatno osnaži i razvije u obliku koji će značiti potpunu sigurnost za naše poljoprivrednike“.

Bosančić se danas osvrnuo i na, kako kaže, pokušaj stavljanja u drugi plan tisuća sudionika Svečanog mimohoda od kojih su neki prevalili stotine kilometara kako bi na najvećoj smotri tradicijske kulture predstavili svoje običaje i svoj zavičaj.

„Zbog nečijeg najnižeg političkog poriva sav njihov trud je trebao pasti u vodu, oni nisu trebali biti u središtu pažnje, u središtu pažnje je jučer trebala biti politička poruka. Svjedočili smo pokušaju iskorištavanja preko 70 kulturno-umjetničkih društava, pokušaju iskorištavanja Vinkovačkih jeseni koje generacije Vinkovčana grade i razvijaju gotovo šest desetljeća. Takav način jeftinog populizma i osobne promocije u političke svrhe ne mogu i ne želim prihvatiti i poručujem onima koji su pokušali ocrniti sve ono lijepo i dobro što se događalo u posljednjih deset dana, da su Vinkovačke jeseni uspjele kao nikada do sada, da su snažnije i jače od svih političkih brendova, pogotovo od ovakvih pokušaja Živog zida i njima sličnih. Sljedeće godine ulazimo u period četvorih izbora i što možemo očekivati? Da na 59. Vinkovačkim jesenima gledamo političke plakate na mimohodu. To ne dolazi u obzir, to neće proći, to ne prihvaćaju ni građani“, poručio je vinkovački gradonačelnik.

Dodao je i kako isti ti koji su planirali iskoristiti Vinkovačke jeseni, tu ne staju. Njihova glupost ide i korak dalje pa za svoju samopromociju koriste ljude koji su danas u teškoj situaciji. Snimaju se pokraj usmrćenih životinja i galame o nečemu o čemu pojma nemaju, isključivo s ciljem stvaranja kaosa i dolijevanja ulja na vatru, a istovremeno nisu sposobni poduzeti ništa, riješiti ni najmanji problem.

„Eutanazirajte HDZ – poruka je Živog zida, onih koji su dok je isti taj HDZ vodio zemlju kroz pandemiju i energetsku krizu čineći sve kako bi građani što bezbolnije prošli kroz to razdoblje, mirno promatrali sa strane i uredno u džep svaki mjesec spremali plaću iz Bruxellesa kojeg tako često pljuju i međusobno se borili za što bolje startne pozicije u svojoj stranci. Da nije žalosno bilo bi smiješno“, zaključio je Bosančić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime