20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Božićni sajam u Tordincima za siromašnu djecu Trećeg svijeta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osnovna škola Tordinci i ove je godine – već osmu zaredom – organizirala tradicionalni Božićni sajam, upriličen u Općinskom domu. Sajam je prodajnog, a ujedno i humanitarnog karaktera. Naime, cjelokupan prihod od prodaje rukotvorina, koje su uz pomoć roditelja i učitelja načinili tordinački osnovnoškolci, namijenjen je Marijinim obrocima, organizaciji koja skrbi o tome da gladna djeca u najsiromašnijim dijelovima svijeta dobiju barem jedan obrok dnevno.

– Ovo je već četvrta godina zaredom kako cjelokupan prihod ide Marijinim obrocima. Voljela bih napomenuti kako sa samo 120 kuna prehranimo jedno afričko dijete tijekom cijele školske godine – naglašava Valentina Čutura, školska vjeroučiteljica.

Na prošlogodišnjem božićnom sajmu u Tordincima, primjerice, prikupljeno je 6.000 kuna. Odnosno, dostatno za točno 50 godišnjih obroka namijenjenih siromašnim mališanima u zemljama tzv. Trećeg svijeta.

Osim iznimne socijalne osviještenosti osjetio se ovom zgodom i naglašeni duh zajedništva u maloj, ali složnoj tordinačkoj zajednici. Svi su u OŠ Tordinci dali svoj doprinos ovom hvalevrijednom događaju koji je bio ogrnut plaštom dobre atmosfere, druženja, zabave i samo pozitivnih vibracija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime