29 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Branitelji Vukovara pozvani na obilježavanje njihovog dana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na medijskoj konferenciji održanoj u vukovarskoj Gradskoj vijećnici, čelnici Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara najavili su program Dana branitelja Vukovara, koji se obilježava 10.ožujka. Po četvrti puta u gradu na Dunavu, ali i Bogdanovcima dan ranije, okupit će se branitelji iz cijele Hrvatske, koji su sudjelovali u bici za Vukovar. Program u Bogdanovcima započinje 9. ožujka u 15 sati, polaganjem vijenaca za poginule i nestale branitelje kod spomenika u središtu mjesta, dok će polaganje u Vukovaru započeti u 10 sati sljedećeg dana, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Središnji dio programa je svečana akademija u Hrvatskom domu, s početkom u 12 sati. Ovogodišnji susret završava u 14 sati zajedničkim ručkom za sudionike, u šatoru na prostoru bivše vukovarske tržnice.

Obilježavanje kao i dosad prati i popratni program – izložba slika i skulptura vukovarskih branitelja, koja će biti otvorena 8.ožujka u 19 sati u Hrvatskom domu Vukovar, a posjetitelji će je imati priliku pogledati do 11. ožujka.

“Pozivamo sve branitelje iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, da se odazovu pozivu i okupe jednako kao 1991. godine te na dostojanstven način obilježe Dan hrvatskih branitelja, u druženju i prisjećanju na sve one događaje koji su nas doveli do ostvarenja cilja, samostalnosti RH”, poručio je predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić.

Podsjetimo, u spomen na prvo postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu općinu Vukovar, održano u Bogdanovcima 10. ožujka 1991. godine, za datum obilježavanja Dana branitelja Vukovara, 2014. godine predložen je i usvojen upravo 10. ožujka, te se od 2015. i održava na taj datum, a ne 24. kolovoza kao dotad. Dan branitelja Vukovara održat će se u organizaciji Grada Vukovara, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane. S obzirom da je državni vrh na čelu s predsjednicom prošle godine nazočio susretu, Vukovarci isto očekuju i ove godine, no još uvijek čekaju službenu potvrdu iz Zagreba.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime