11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Branitelji Vukovara svoj dan obilježit će 10.ožujka 2017.

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na medijskoj konferenciji koja je danas održana u vukovarskoj Gradskoj upravi, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić najavili su treći po redu Dan branitelja Vukovara, koji se u sjećanje na prvo formiranje nenaoružanih odreda 1990. godine održava 10. ožujka. Dan branitelja Vukovara održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Grada Vukovara, uz potporu Ministarstva branitelja, a ove godine u Vukovaru se očekuje cijeli državni vrh, na čelu s predsjednicom, najavili su organizatori.

Pokrenut prije tri godine s ciljem druženja i okupljanja svih branitelja koji su branili Vukovar, Dan branitelja Vukovara i ove će godine imati cjelodnevan program. No, prije događanja u Vukovaru branitelje će sutra ugostiti Bogdanovci, gdje program kreće u 15 sati. “Započinjemo polaganjem vijenaca u središtu sela, nakon toga je sv.misa te kulturno-umjetnički program i zajedničko druženje u Domu u Bogdanovcima”, najavio je Šoljić.

Središnji dio programa održava se u Vukovaru, u petak 10. ožujka, počinje ujutro u 10 sati s polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju, u 11 je sveta misa u crkvi Svetih Filipa i Jakova, u 12 sati bi program trebao početi u Hrvatskom domu gdje će biti i svečana akademija i u 14 sati zajedničko druženje”, rekao je Šoljić.

Organizatori pozivaju branitelje Vukovara iz cijele Hrvatske da se pridruže obilježavanju u petak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime