34 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Brigadir Mijo Validžić novi zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Županji je je održana svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Gardijske oklopno – mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga Republike Hrvatske. Dužnost je od dosadašnjeg zapovjednika, brigadnog generala Denisa Tretinjaka preuzeo brigadir Mijo Validžić. Svečanosti su nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković, predstavnici regionalne i lokalne uprave uz pripadnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Zadnji put, u ovoj ulozi pozdravio je brigadni general Denis Tretinjak, zapovjednik svoju postrojbu.

Tri godine obavljanja dužnosti zapovjednika je iza njega, kao i niz dobivenih odličja. Tijekom svečanosti, istaknuo je da postrojba nije 100 posto popunjena, ali je 120 posto spremna, te je na taj način nadomješten nedostatak tehnike.

Novi zapovjednik prethodno je obavljao dužnost zapovjednika Središnjice za obavještajno djelovanje Glavnog stožera! U 28. godini karijere vraća se u rodni zavičaj.

”Velika mi je čast što preuzimam ovako moćnu postrojbu s dugom tradicijom, očekujem da ćemo nastaviti dalje na temeljima koje je moj prethodnik izgradio, radit ćemo na podizanju standarda, u središtu će nam biti ljudi, jer bez ljudi, naša tehnika bit će bezvrijedna”, poručio je ovom prilikom brigadir Mijo Validžić, novi zapovjednik GOMBR-e.

Osim brojnih vježbi i obuka, iniciranih natjecanja i organizacije ovogodišnjeg natjecanja za Najvojnika, pripadnici postrojbe koju je preuzeo bili su aktivni na humanitarnom području, a za pomoć građanima uvijek su spremni i to su dokazali djelovanjem u migrantskoj krizi, poplavama i požarima. Sada već bivši zapovjednik Tretinjak preuzima dužnost načelnika Uprave za planiranje Glavnog stožera, a svojim suradnicima i kolegi koji staje na njegovu poziciju uputio je poruku.

”Bila mi je čast biti na čelu ovih stručnih ljudi, specijalaca, dužnost zove dalje, tamo ću dati sva svoja znanja i sposobnosti da učinim ovaj sustav kvalitetnijim i boljim. Svom kolegi poručujem – samo hrabro i odlučno, iza njega je puno stručnih ljudi koji će provesti u djelo sve ono što on zamisli, sve njegove vizije i programe”, rekao je Tretinjak zaključno.

Svečanosti održanoj u Županji prethodilo je polaganje vijenaca na spomeniku podignutom u čast hrvatskim braniteljima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime