21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Brod koji je vukao teglenicu udario je u noseći stup mosta između Bačke Palanke i Iloka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Privremeno obustavljen promet na graničnom prijelazu Ilok

Iz Grada Iloka izvijestili su da je u ranim jutarnjim satima, oko 1 sat i 55 minuta, njemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario u stup mosta između Iloka i Bačke Palanke pri čemu je došlo do oštećenja mosta, a jedna barža s 1000 tona umjetnog gnojiva je potonula. Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni.

Pravovremeno su informirane sve hrvatske nadležne službe, a dojavu je iz Centra 112 dobila i Lučka kapetanija Vukovar.

“Otišao sam na lice mjesta, tamo se sastao s MUP-om RH, ubrzo su došli i djelatnici MUP-a Srbije, došli smo do informacija da je jedna barža stvarno potonula, ali ne u blizini mosta nego nekih 700, 800 metara nizvodno, tijekom puta sam saznao da nema ljudskih žrtava, međutim ima štete. Što se nas tiče, poslali smo tamo brod, nema novih naznaka, poslali smo tamo brod, nismo vidjeli neka znatna oštećenja, iako je promet mostom zatvoren, i sad ostaje da se rješava pitanje te potonule barže”, rekao nam je Ivan Barović, lučki kapetan.

“Ono što je važno da su prve analize vode od strane Srbije uredne, no jako je bitno da se što prije taj teret izvuče s dna Dunava, da se ukloni, jer ukoliko bi došlo do otapanja tog gnojiva koje je puno dušika, nastala bi velika ekološka katastrofa, pa očekujem da ćemo svi pomoći da se to izvuče i da se spriječi katastrofa”, izjavila je Marina Budimir, iločka gradonačelnica.

O ovom nesvakidašnjem plovidbenom incidentu oglasila se jutros i PU VS, iz koje su obavijestili da je zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje vozila, nastale uslijed udara u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka obustavljen promet na graničnom prijelazu Ilok, a policija je apelirala na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime