4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Brojna pitanja vijećnika na aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana sjednica Gradskog vijeća. Na aktualnom satu postavljena su, već uobičajeno, brojna pitanja. Mogu li se u Borovu Naselju postaviti polupodzemni kontejneri, hoće li Mitnica dobiti područnu ljekarnu, koliko su bile uspješne mjere za poduzetnike, kakvi su gospodarski rezultati po pitanju održanog VFF-a, kad će završiti radovi na Vuki i Priljevu, neka su od pitanja na koja su vijećnici željeli dobiti odgovor. “Do polovice 11. mjeseca bi trebalo biti završeni radovi od kružnog toka do ulaza u luku Vukovar, a nakon toga ako vremenske prilike dopuste će se nastaviti ovaj dio prema Borovu Naselju, ukoliko ne ove onda početkom sljedeće godine” – odgovorio je zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Marijan Pavliček, na pitanje HKS-ovog vijećnika Filipa Sušca o situaciji na državnoj cesti DV Priljevo.

Nezaobilazna tema bila je i ruševna škola Nikole Andrića. Koji su razlozi što još nije došlo do obnove, upitao je vijećnik DSS-a, Aleksandar Pribičević. “Rezultat je to odgovornosti i županije kao osnivača i državnih vlasti koje po tom pitanju svih ovih godina nisu ništa napravili”, podsjetio je Pavliček i dodao da imaju saznanja od resornog ministarstva da niti ove godine nema financiranja obnove.

Kad je riječ o dnevnom redu sjednice, prva točka bilo je izvješće o radu gradonačelnika Ivana Penave u prvoj polovici ove godine, a kako je Penava bio odsutan izvješće je rezimirao njegov zamjenik Pavliček. Istaknuo je radove na energetskoj obnovi i na komunalnoj infrastrukturi, 4 milijuna kuna darovanih poduzetnicima kroz mjere potpore i manifestacije održane u Vukovaru koje su bile plus za gospodarstvo. Druga važna tema ove sjednice bio je rebalans proračuna za 2017. godinu, smanjen je s 334 milijuna kuna na 251 milijun kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime