29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Brončana Iva Bročić dočekana u rodnim Bošnjacima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prva europska medalja stigla je u Bošnjake! Iva Bročić zajedno s hrvatskom reprezentacijom na netom održanom Europskom prvenstvu u ITF Taekwondo-u u Italiji, donijela je broncu u svoje rodno selo i matični klub. Naša reprezentacija, nažalost, zaustavljena je u polufinalu – bolja je bila Ukrajina, no uvjerljiva pobjeda nad Češkom, bila im je i više nego dovoljna za sjajno brončano odličje.

„Pa bilo je teško, borbe su bile guste. Ali evo na kraju smo timski pobjedile Čehinje. Natjecanje je trajalo šest dana, a nastupale smo u nedjelju”, rekla nam je Iva.

Njezin matični klub trenutno broji 15-ak djece i mladih, a vodstvo se nada da će ova medalja biti poticaj za učlanjenje većeg broja članova.
„Nadamo se da će poslije ove medalje biti priljev djece. Ovaj klub ima mogućnost da uvježba natjecatelje za najviša Europska postignuća”, naveo je Josip Bročić, predsjednik TITKD ”Zrinski” Bošnjaci.

Ovo je jedan svjetli primjer i dokaz kako je sve moguće – s oduševljenjem je rekao načelnik Općine na dočeku brončane sportašice!
„Iva je pokazala da se iz jednog mjesta kao što su Bošnjaci, jednim upornim radom i zalaganjem sve može. Pa evo iz Bošnjaka do reprezentacije, a onda zajedno s reprezentacijom osvojiti brončanu medalju. Ja bi se zahvalio, ne samo Ivi što je i ovim načinom pronijela glas Bošnjaka, nego i njezinim roditeljima, ali i treneru koji ju je trenirao jer znamo da bez trenera ne bi došla do ovih visina. Ali kažem ona je to svojim zalaganjem i svojim pristupom prema sportu zaslužila. I još jednom joj čestitam, u ime općine Bošnjaci i u svoje osobno ime”, izjavio je Andrija Juzbašić, načelnik općine Bošnjaci.

Velika želja za pobjedom je tu i s takvim temeljem će sigurno doći i rezultati. Ugodno iznenađena dočekom u svom selu, Iva
sreću nije mogla sakriti..

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime