2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Burno na prvoj radnoj sjednici županjskog Gradskog vijeća

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Novoizabrani vijećnici Gradskog vijeća Grada Županje održali su prvu radnu sjednicu. Prethodio joj je, kao i uvijek, aktualni sati, ovoga puta, vrlo buran. Kada je riječ o dnevnom redu, uz izvješća gradskih tvrtki Komunalca, Čistoće, Stano-biroa i Hrvatskog radija, vijećnici su energiju usmjerili prema točkama koje su se odnosile na financije. Usvojili su izvješće proračuna Grada za proteklu godinu, izmjene i dopune proračuna Grada za ovu te prihvatili Odluku o kreditnom zaduženju za refinanciranje postojećih kredita.

S obzirom da novca nema i da je svaka kuna iznimno važna rasprave na temu financija uvijek su burne… I dok oporba drži da se moglo i trebalo drugačije, vladajući očekivano brane sve napravljeno.

” 2016. smo završili s 1.300.000 kn u minusu. Po meni to nije ništa strašno ukoliko je proračun 33 milijuna kuna. Nastojat ćemo to ove godine popraviti. Prvih šest mjesci imamo prihode i rashode na nuli” pojasnio je županjski gradonačelnik Davor Miličević.

S obzirom na to da je Grad za neke projekte morao posegnuti za kreditnim zaduženjima na Gradskom vijeću je donesena i Odluka o novom kreditnom zaduženju, s ciljem refinanciranja postojećih kredita. A da će prva radna sjednica Gradskog vijeća biti poprilično užarena vidjelo se tijekom aktualnog sata. Za govornicu je najprije izašao vijećnik Mladen Huber, koji je zatražio pojašanjenje zašto na sjednicama Gradskog vijeća ne sudjeluje i direktor Turističke zajednice, ako već Grad iz svog proračuna izdvaja novac za rad TZ. Imao je Huber i dodatno pitanje.

“Koliko Grad Županja i turistički djelatnici godišnje zarade od turizma ?”

Odgovor će vijećnik dobiti u pisanom obliku – rečeno mu je. Nakon Hubera za govornicu su izašle njegove stranačke kolege, najprije Željko Džoić, a zatim Ivica Šarić. Džoić je iznio prijedlog za uvođenje sustava mjerljivih pokazatelja učinkovitosti lokalne samouprave, gradskih poduzeća i ustanova, a Šarić je pak zatražio da mu se pojasni gdje ide novac od prireza. Obojica oporbenjaka pozivala su se na lokalpatriotizam, jednako kao i Miličević, koji se na napade oporbe branio odgovorom: “Sve što je rađeno, rađeno je s ciljem razvoja Grada. Ulagačima Grad mora poslati poruku da su dobrodošli. No, na ovaj način kojim se vi služite i prozivate pitam se tko će doći investirati u Županju”, zaključio je Miličević.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime