17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije otvoren u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prostoru nekadašnje Bubamare, koja se nalazi u stečaju, u Vinkovcima je otvoren Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije s ciljem pružanja usluga rane intervencije i psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama u razvoju i i odrasle osobe s mentalnim i tjelesnim invaliditetom.

“Rana intervencija je najvažnija, pruža se djeci do 7 godine žiovta, a po procjeni stručnog tima određuje se koje su to vježbe i pristupi koji bi djeci najviše pomogli. Usluga psihosocijalne podrške pruža se cijelim obiteljima, pojedincima, unutar ustanove i izvan nje za one koji nisu u mogućnosti doći. S time počinjemo, ali postoji šansa da proširimo svoje usluge”, kazala je ravnateljica Centra Nikolina Beljo.

Rekla je i kako će Centar raditi od 7 do 15 sati, a popodne i tijekom večeri bit će otvoren za udruge i njihove programe najavivši zapošljavanje radnih terapeuta, socijalnih pedagoga, psihologa, logopeda, kineziterapeuta.

“S kadrovima s kojima raspolažemo započet ćemo s radom, pa se dalje nadograđivati kroz zapošljavanje novih stručnjaka”, kazala je navodeći kako je na području Vukovarsko-srijemske županije više od 21.000 osoba s invaliditetom.

„Centar je na usluzi mnogim skupinama našega društva koji imaju potrebu za posebnom pomoći, kako psihosocijalnom tako i fizičkom. Ovdje će imati skroz primjeren prostor i obučene ljude koji će im to omogućiti, a tu će moći i provoditi svoje slobodno vrijeme, družiti se i biti s ljudima s kojima se razumiju”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Naveo je i kako je u obnovu prostora uloženo oko 900.000 kuna od kojih je oko 300.000 osigurao Grad Vinkovci koji je i vlasnik zgrade.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je potreba za uslugama jedne ovakve ustanove stalna. “Zato je važno da postoji jedan ovakav centar i da bude na usluzi svima kojima njegova pomoć bude zatrebala”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime