17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Certifikati za 18 proizvođača sa županjske tržnice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predstavnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Županje i okolnih općina uručeni su certifikati kojim se potvrđuje da je roba proizvedena na njihovu gospodarstvu i da prodaju domaći proizvod. Ovim činom i gradska tvrtka Čistoća, u čijem sastavu je i gradska tržnica, postala je dio velike obitelji – Udruge hrvatskih tržnica. Uručeno je 18 certifikata.
Mara Đalok povrtlarka iz Gunje svake srijede i subote donosi proizvode na tržnicu u Županju i sve što uspije prodati je zarada, odnosno njezina plaća za uloženi trud. I Ana Stjepanović iz Županje i Ljubica Dretvić iz Gradišta, također povrtlarke, dijele isto mišljenje…
– S dobivanjem certifikata očekujem da će sve biti drugačije i da će nam oni koristiti – naglasila je Ana Stjepanović.
Ljubica Dretvić u certifikatu je vidjela i neke nove mogućnosti te napominje:
– Želja mi je ići na sajmove, certifikat će mi u tom smislu dobro doći. Županja je mala sredina i svi znaju da prodajem domaće, ali na većem tržištu moraš dokazati da prodaješ domaći proizvod.
Budući da je uručivanjem certifikata otvorena nova stranica na županjskoj tržnici u cilju poboljšanja kvalitete ići će se i korak dalje.
– Imamo u planu natkriti jedan dio otvorenog dijela tržnice kako bi se i za nepovoljnih vremenskih uvjeta moglo prodavati na tržnici. Nadamo se kako ćemo iznaći sredstva – najavio je Ante Klanac, direktor Čistoće.
Uz oznaku koju će držati na klupama svi certificirani proizvođači bit će i jednoobrazno odjeveni. To će između ostalog značiti i lijepu sliku na tržnici, a svakako i putokaz kupcima da ne moraju mnogo tražiti i zapitkivati, jer sve što kupe od njih – bilo da je riječ o povrću, voću, cvijeću, medu ili suhomesnatim delicijama – isključivo je domaći proizvod.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime