20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Četkice i zubne paste za djecu vukovarskih vrtića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na inicijativu Doma zdravlja Grad Vukovar uključio se u Preventivni program u dentalnoj medicini koji će se provoditi u dječjim vrtićima na području grada Vukovara. Predviđeno trajanje programa je pet godina te će u tom razdoblju biti evidentirano stanje zdravlja zubi i usne šupljine polaznika dječjih vrtića u dobi od 3 godine do polaska u školu.

– Hrvatska na zadnjem mjestu u Europi po bolesti u dentalnoj medicini. Znači, to nas je malo ponukalo da napravimo jedan projekat, program preventivne zaštite. Najbolja zaštita je kad krenemo od najmlađe dobi. Taj program smo napravili u nekoliko faza.Od tri do 6 godina i od 6 do 14 – rekao je Ante Lohinski, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar.

Cilj projekta je promicanje oralnog zdravlja, zdravstvene edukacije i zdravstvene zaštite koja se poduzima da se unaprijedi zdravlje djece, uz njihovo aktivno sudjelovanje. Prvi korak u provođenju preventivnog programa je nabava četkica i zubnih pasta za djecu u predškolskim ustanovama grada Vukovara.

Prvi korak kako potaknuti djecu u najranijoj dobi na brigu o zdravlju usne šupljine postignut je podjelom četkica i zubne paste djeci vukovarskih vrtića.

– Želimo prvenstveno kod najmlađih sugrađana razviti ovu svijest kako bi što manje morali posjećivati stomatologe, a njihovi zubi bili što zdraviji – rekao je Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskog gradonačelnika.

Četkice i zubne paste dobiti će 700 djeca s područja grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime