-3 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

ČLANOVI MOTO-KLUBA 4. GARDIJSKE BRIGADE SPLIT POSJETILI VINKOVCE I POLOŽILI KRUNICU

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru manifestacije ”28 godina za 28 krunica” ”Članovi Moto-kluba 4. gardijske brigade Split na specifičan način obilježavaju 28. godišnjicu osnivanja 4. gardijske brigade, a tim povodom, tradicionalno su posjetili brojna mjesta, a među njima i Vinkovce. Sa članovima Moto kluba Vinkovci položili su krunicu i upalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima.

”Ovo je nama šesta godina da dolazimo ovdje, a počelo je s tim da smo došli na ideju da uveličamo proslavu utemeljenja naše brigade. Onda smo došli na ideju da koliko godina brigade obilježavamo, toliko krunica stavimo na spomenike Domovinskog rata, s tim da obiđemo cijelu Hrvatsku. Krunica je simbol svih nas branitelja, kad smo krenuli, uvijek se govori da smo krenuli u rat s krunicom oko vrata, ona nas je čuvala i nadam se da će nas čuvati i dalje. U znak zahvalnosti našim braniteljima te krunice polažemo na spomenike”, izjavio je Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Split.

Ove godine krenuli su nešto kasnije, zbog blagdana Uskrsa. Prvih godina putovali su četiri dana, a sada taj put traje devet dana. Iza njih je 930 kilometara, a pred njima još 1300 kilometara. Na ovaj način povezuju jug, sjever, središnju Hrvatsku i istok te promiču ime legendarne brigade i sve ono što je ostavila u nasljeđe budućim naraštajima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime