17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Članovi  PD “Frankopan” na 23. memorijalu “Anđina Baraka” u Velikoj

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Članovi  Planinarskog društva “Frankopan” odazvali su se pozivu Planinarskog društva “Mališćak” iz Velike, te sudjelovali u 23. memorijalu “Anđina Baraka” posvećenom jedanaestorici stradalih branitelja 2.12.1991.na tom mjestu. Pozivu se odazvalo šesdestak planinara iz 8 slavonskih planinarskih društava, a nakon doručka, čaj, kuhana rakija i slanci, krenulo se na uspon prema vrhu Nevoljaš i mjestu stradavanja. Dužina staze u oba smjera bila je oko 15 kilometara.

Dan je bio sunčan uz obilje snijega, ponešto vjetra, čemu se se najmlađi sudionici memorijala najviše su se radovali prvom ovogodišnjem snijegu. Kod spomenika u blizini mjesta stradavanja branitelja posluženo je kuhano vino, čaj, te slavonski objed, slanina, čavrci, krvavica, kruh s masti, a moglo je se i ispeći slaninu i kobasicu kod Planinarske kuće “Jezerce”.
Planinarsko društvo “Frankopan” ima u planu do kraja godine otići na još tri izleta, a nakon Božićnih i Novogodišnjih blagdana aktivnosti kreću već prvi vikend u godini. Novi članovi su uvijek dobrodošli.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime