-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Članovi Udruge TRN kroz predavnje saznali puno o pravima iz socijalne skrbi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kako je nedavno osnovan Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije ukazala se potreba za edukacije i predavanja s udrugama.

U velikoj Gradskoj vijećnici u Vinkovcima, Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije  održao je  prvo predavanje članovima Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN-Tvoje ruke i noge.

Centar je osnovan da bi se krajnjim korisnicima, a to su odrasle osobe s tjelesnim, intelektualnim, osjetilnim ili metalnim oštećenjima, djeca s poteškoćama u razvoju učinile dostupne usluge koje su se, na području naše županije, pokazale kao velika potreba.

Predavanje je održano s ciljem upoznavanja članova Udruge TRN s pravima iz područja sustava socijalne skrbi.

-U našoj županiji je po prvi puta osnovan Centar za pružanje usluga, na samom je početku svog djelovanja i drago mi je što je Udruga TRN prepoznala mogućnosti za svoje članove baš u našem Centru. Vidjeli smo nedostatak takvih usluga pa je stoga krajnji cilj predavanja dati točnu informaciju o tome kome se mogu korisnici obratiti, što im je sve potrebno kako bi ostvarili svoja prava te da ih se pobliže upozna s uslugama koje će u Centru biti dostupne.

Što se tiče planova za daljnju suradnju, mogu reći kako ćemo mi iz Centra biti otvoreni za sve sugestije i inicijative koje bi doprinijele poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, rekla je Nikolina Beljo, ravnateljica Centra

Prema riječima Renate Musil Vorgić, predsjednice Udruge osoba sa cerebralnom paralizom i njihovih roditelja TRN, kako je njihova Udruga još relativno mlada, odlučili su se na ovu suradnju, kako bi njihovi članovi doznali sve ono što im Centar može pružiti.

-Upoznali smo naše članove s pravima koja im olakšavaju njihov svakodnevni život. Najčešća pitanja koja muče korisnike vezana su za osobne invalidnine, asistente te njegovatelje, rekla je Renata Musil Vorgić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime