22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Crowdfunding kampanja za Buba Bar od 5. do 26. prosinca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Priča o Buba Baru, priča je vinkovačke Udruge Bubamara o kafeteriji osmišljenoj po uzoru na one u Škotskoj u kojima rade osobe s Downovim sindromom. S prednostima Buba Bara Vinkovčani se svakodnevno upoznaju, jer otvorio je svoja vrata u okviru adventa. U ponedjeljak, 5. prosinca, bit će pokrenuta i tzv. Crowdfunding kampanju putem koje će ovaj projekt biti javno i transparentno financiran i u čije se financiranje mogu uključiti baš svi. Kampanja traje do 26. prosinca.
Buba Bar je, inače, lako pronaći. Smješten je neposredno uz klizalište u pješačkoj zoni, ondje je izmješten tijekom adventa. Malotko ga zaobiđe, mnogima je mjesto za okrjepu nekim od toplih napitaka.
– Pa treba doći i vidjeti kako mi to služimo i kako radimo, neka ljudi osjete naše usluge i potrebe – poručio je Kruno Nemetz, član Udruge osoba s invaliditetom Bubamara.
– Nadamo se da je ovo samo jedan mali korak u stvarnom izjednačavanju prava osoba s invaliditetom na tržištu rada – dodao je Pavo Bogdan, voditelj poludnevnog boravka u Udruzi osoba s invaliditetom Bubamara.
Imajući u vidu specifičnost koja se i ogleda upravo u tome da u Buba Baru rade osobe s osobe s invaliditetom, konkretno osobe s Downovim sindromom, i kava je malo drugačija. Bubamarci kažu da je pipremljena s malo više srca, ujedno i na – poseban način. Uglavnom, primjer Buba Bara najbolji je dokaz tome da osobe s invaliditetom, a u konkretnom slučaju osobe s Downovim sindromom, imaju potencijala.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime